Starea de risc epidemiologic generată de pandemie a încetat în România. CNSU, decizie. Spitalele nu vor mai avea secţii speciale pentru pacienţii COVID-19

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis încetarea stării de risc epidemiologic generată de pandemie pe teritoriul României. 

În urma acestei decizii, spitalele nu vor mai avea secţii speciale pentru pacienţii COVID-19 şi nici nu vor mai fi unităţi medicale dedicate exclusiv tratării pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. 

Aceştia se vor putea interna şi trata în orice unitate sanitară, în condiţii de izolare specifice oricărei boli infecţioase respiratorii. Potrivit deciziei CNSU, nu vor mai exista nici centre de evaluare dedicate celor infectaţi cu SARS-CoV-2 şi nu se vor mai acorda sporurile speciale personalului medical. Totodată, de sâmbătă, 1 iulie, nu se vor mai elibera nici certificatele electronice de vaccinare anti COVID-19.

Ministerul Sănătăţii recomandă în continuare persoanelor care au semne şi simptome ce indică o infecţie cu SARS-CoV-2 să se testeze, să se autoizoleze, să poarte mască de protecţie şi să solicite evaluarea stării de sănătate, mai ales celor peste 65 de ani, scrie Rador. 

Concluziile ECDC despre pandemie 

"Pandemia de COVID-19 ne-a învăţat câteva lecţii valoroase şi este important să revizuim şi să analizăm acţiunile noastre pentru a stabili care dintre ele au funcţionat şi care nu au funcţionat", a declarat directoarea ECDC, Andrea Ammon.

"Trebuie să fim mai bine pregătiţi pentru viitoarele crize de sănătate publică, iar acest lucru poate fi făcut prin acţiuni întreprinse în diferite domenii. Acestea includ investiţii şi întărirea forţei de muncă din domeniul sănătăţii publice, ameliorarea supravegherii bolilor infecţioase, îmbunătăţirea comunicării riscurilor şi a implicării comunităţii, precum şi acceptarea colaborării între organizaţii, ţări şi regiuni", a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel