Starmer și soția se instalează la Downing Street. Copiii celor doi nu au apărut în imagini; identitatea lor e strict protejată /video

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Liderul laburist Keir Starmer s-a instalat vineri, împreună cu soția sa, Victoria Starmer, la numărul 10, Downing Street, la câteva ore după ce predecesorul său, Rishi Sunak, și soția acestuia au plecat.

Fostul avocat, în vârstă de 61 de ani, a fost numit prim-ministru de către regele Charles al III-lea vineri la prânz, în urma unei largi victorii a Partidului Laburist în alegerile legislative britanice.

La sosirea în fața celebrei uși negre lăcuite a reședinței, Keir Starmer a promis că va „începe munca schimbării imediat” și va „reconstrui Regatul Unit” după 14 ani de guvernare conservatoare.

„Va lua o vreme, dar să nu aveți vreo îndoială asupra faptului că munca schimbării începe imediat. Noi vom reconstrui Marea Britanie creând bogăție în fiecare comunitate”, a declarat Starmer.

Primit de o mulțime entuziastă care agita steagul Regatului Unit, „Union Jack”, Starmer a îmbrățișat zâmbind apropiații adunați în fața intrării la numărul 10, înainte de a deschide ușa.

Victoria Starmer, prima doamnă a Marii Britanii

Pentru mulți britanici, această apariție a fost prima ocazie să o descopere pe Victoria Starmer. Soția de peste 20 de ani a noului șef al Guvernului nu a acordat vreodată vreun interviu, iar aparițiile sale publice sunt extrem de rare.

Victoria Starmer, în vârstă de 50 de ani, născută Alexander, este fiica unui contabil de origine poloneză evreiască și a unei doctorițe. Fostă activistă a Partidului Laburist și pasionată de curse hipice, ea a lucrat ca juristă la un cabinet de avocatură, după care a trecut, în urmă cu mai mulți ani, la National Health Service (NHS).

O evreică practicantă, ea frecventează cu regularitate sinagoga și organizează cine de sabat vineri seara. Victoria și Keir Starmer au doi copii, un băiat de 16 ani, Toby, și o fiică de 13 ani, al cărei nume nu a fost dezvăluit publicului.

Noua familie de la Downing Street

Publicul britanic a ales un nou guvern, iar odată cu acesta, o nouă familie se mută la numărul 10, Downing Street. Spre deosebire de alte țări, precum Statele Unite, în Marea Britanie, atunci când un nou prim-ministru preia puterea, tranziția în noul rol și mutarea în noua locuință se întâmplă aproape imediat.

Astfel, nu doar Keir Starmer, liderul Partidului Laburist, se va instala în casa de pe Downing Street, ci și soția sa, Victoria, și cei doi copii adolescenți ai lor. Keir Starmer a menționat în interviuri că va proteja cu strictețe intimitatea copiilor săi, referindu-se la ei în interviuri doar ca „băiatul meu” și „fata mea”.

„De la bun început am luat decizia că îi vom proteja cât de mult posibil, astfel încât nu vom avea ședințe foto cu copiii și nu le vom dezvălui numele în public”, a declarat Starmer în emisiunea „This Morning” de la ITV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel