Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale lansează un program ce are ca scop stimularea copiilor din clasele pregătitoare până la clasele a VIII-a din București să folosească tehnologia și să dezvolte mici start-up-uri. Proiectul se numește Kidibot Start-up România, se desfăşoară în perioada 9 mai-2 iunie 2019, iar participanţii trebuie să demonstreze că se documentează cu privire la anumite elemente din domeniul digital, potrivit Antena 3.
Concursul își propune, prin platforma educațională Kidibot (www.kidibot.ro), stimularea tuturor elevilor din clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a din Municipiul București de a folosi tehnologia într-un mod util prin crearea de concepte de mici start-up-uri. Elevii vor învăța prin joacă elemente de comunicare în public, de lucru în echipă, de educație financiară, de știință și tehnică, de marketing și cum să utilizeze tehnologiile în scopul satisfacerii propriilor nevoi.
”Prin acest proiect, încurajăm copiii și adolescenții să dea frâu liber imaginației, să creeze, să devină inovatori de la o vârstă fragedă pentru că numai astfel vor putea răspunde provocărilor unui viitor tehnologizat și digitalizat, atât din punct de vedere profesional cât și social”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.
Proiectul se va finaliza prin evenimentul inovativ ”Kidibot Start-Up România Summit”, care va avea loc de Ziua Copilului, pe 1 și 2 iunie 2019. Finaliștii vor participa la ateliere-educație prin joacă, precum și la crearea primului Start-Up tehnologic. Punând în practică cele învățate, sub îndrumarea mentorilor, aceștia vor crea propriul concept de Start-Up tehnologic care să rezolve o problemă existentă în societate.
”Căutăm elevi care să demonstreze că sunt pasionați de viitor și cărora le place să inventeze prin joacă”, a precizat Alina Ferșeta, președinte Asociația StartEvo.
Faza 1: Preselecția (5 mai – 17 mai 2019)
Copiii, prin intermediul profesorilor coordonatori sau prin intermediul părinților, vor trebui să completeze un formular (https://forms.gle/QJQqFsuDbQqUEKMeA), trimițând fotografii cu o invenție pe care au făcut-o ei din jucării stricate, o compunere sau un desen despre cum văd ei viitorul. Cu cât sunt mai inventivi, cu atât vor avea mai mari șanse să urce în clasament, să câștige premii.
Faza 2: Astrofest (25 mai 2019)
Sâmbătă, 25 mai 2019, între ora 17.00 și 22.00, toți copiii sunt invitați la Park Lake Mall, la Astrofest 2019, ca să fie inspirați despre tehnologie, astronomie și viitor, împreună cu revista ”Știință și Tehnică”, Astroclubul București și mulți alții.
Faza 3: Kidibot Start-Up România Summit 2019 (1 iunie – 2 iunie 2019)
Cei mai inventivi copii care s-au înscris la Faza 1 vor fi invitați în weekendul 1-2 iunie 2019 la clădirea Telekom Băneasa, etajul 2, unde va avea loc un super-eveniment.
În prima parte, copiii, împărțiți pe echipe și alianțe, vor fi instruiți prin rotație de mai mulți mentori despre tehnologie, vorbit în public, educație financiară, marketing, etc, ca să înțeleagă ce înseamnă un start-up de tehnologie.
În a doua parte, echipele vor crea, plecând de la nevoile oamenilor existente, diverse concepte de start-up-uri bazate pe tehnologie, pe care apoi le vor prezenta în fața juriului. Vor putea să inventeze lucruri interesante din jucării stricate, din leduri, baterii, sârme, hârtie creponată, ochișori, pisicuțe și multe altele. Toți copiii vor fi premiați, iar la finalul celei de-a doua zile ale evenimentului vor fi aflat prin joacă foarte multe lucruri utile, care îi vor ajuta în viitor!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu