State europene unde armata este obligatorie. Stagiul militar activ

Wagner, armata privată a lui Putin, și-ar fi înființat o nouă bază în orașul Rostov-pe-Don. Cum și de cine este apărat Zelensky / Foto: Pexels
Wagner, armata privată a lui Putin, și-ar fi înființat o nouă bază în orașul Rostov-pe-Don. Cum și de cine este apărat Zelensky / Foto: Pexels

Stagiul militar obligatoriu este activ în anumite țări din Europa și nu doar pe continentul nostru.

În România, stagiul militar, în prezent, nu este obligatoriu, dar sunt state din Europa unde este activ. Sunt țări în care, sub condiții ce diferă desigur, stagiul militar este încă activ. Iar ecuația geostrategică tot mai tensionată ridică întrebări în ceea ce privește obligativitatea stagiului militar.

State europene unde stagiul militar este obligatoriu în diferite condiții:

Armenia

Austria

Belarus

Cipru

Danemarca

Finlanda

Lituania

Grecia

Norvegia

Rusia

Elveția

Ucraina.

Și în Azerbaijan este stagiu militar obligatoriu.

De asemenea, stagiul militar este obligatoriu și în alte state precum Turcia, Israel, Brazilia, Iran, Coreea de Sud și, desigur, Coreea de Nord.

VEZI ȘI: Vasile Dîncu: Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică este ameninţată

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a transmis, luni, „dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică este ameninţată”.

„România este determinată să facă mai multe, suntem hotărâţi să creştem bugetul pentru forţele armate de la 2% la 2,5%”, a spus ministrul Vasile Dîncu. 

„Blocuri de locuinţe, şcoli, spitale au devenit ruine. Joi noaptea, trupele ruse au atacat cea mai mare centrală nucleară din Europa, provocând un incendiu la o clădire administrativă care, din fericire, a fost stins. Toate aceste acţiuni inumane ne arată gravitatea situaţiei din Ucraina”, a zis Vasile Dîncu.

De asemenea, ministrul Vasile Dîncu a spus că „atacurile asupra principalelor centre urbane sunt crunte şi îndreptate inclusiv împotriva civililor”.

„În mod clar, au rolul de intimidare a populaţiei, de aceea diplomaţia trebuie să redevină principalul instrument pentru rezolvarea situaţiei. Au existat până acum două runde de negocieri între delegaţiile Ucrainei şi Federaţiei Ruse. Guvernul de la Kiev a transmis că, în urma discuţiilor, nu au fost înregistrate progrese semnificative, dar a fost, totuşi, crearea de coloane umanitare, fiind anunţată şi a treia rundă de negocieri. Sperăm că dialogul dintre cele două părţi să continue şi să ducă la încetarea focului şi la retragrerea trupelor ruse”, a mai spus ministrul Apărării. 

„Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică (...) este ameninţată”, a mai spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel