Statele Unite autorizează prima pastilă pentru depresia postpartum

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Primul medicament sub formă de pastilă pentru depresia postpartum a fost autorizat în SUA.

Agenția pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat că zuranolona, comercializată sub numele de Zurzuvae, a fost aprobată ca o pastilă administrată o dată pe zi timp de două săptămâni, conform BBC. Până acum, tratamentul pentru depresia postpartum (PPD) era disponibil doar ca o injecție intravenoasă, a precizat FDA.

Producătorii de medicamente Sage Therapeutics și Biogen au declarat că pastila ar urma să fie disponibilă mai târziu în acest an. Nu a fost anunțat încă niciun preț.

Ce este Depresia postpartum

Depresia postpartum (PPD) se manifestă prin simptome similare celorlalte forme de depresie, cum ar fi tristețe, pierderea energiei, gânduri suicidare, scăderea capacității de a simți plăcere sau afectarea cognitivă, conform FDA.

Se estimează că una din șapte femei prezintă simptome de PPD în SUA, potrivit unor cercetări.

“Depresia postpartum este o afecțiune gravă și potențial mortală în care femeile resimt tristețe, vinovăție, lipsa de valoare - chiar, în cazuri severe, gânduri de a se răni pe sine sau pe copilul lor”, a spus Tiffany Farchione, șefa departamentului de psihiatrie din Centrul FDA pentru Evaluarea și Cercetarea Medicamentelor. “Și, deoarece depresia postpartum poate perturba legătura matern-infantilă, poate avea și consecințe asupra dezvoltării fizice și emoționale a copilului.”

Sentimente extreme și uneori amenințătoare pentru viață

Accesul la un medicament oral va fi benefic pentru multe femei “care se confruntă cu sentimente extreme și uneori amenințătoare pentru viața lor”, a adăugat ea.

Studiile clinice au arătat că pastila a contribuit la reducerea semnificativă a simptomelor depresive în trei zile. Efectul medicamentului s-a menținut la patru săptămâni după ultima doză, a spus FDA. Agenția a menționat că efectele secundare cele mai frecvente de la administrarea Zurzuvae pot include somnolență, amețeli, diaree, oboseală, răceală comună și infecție urinară.

Agenția a spus că etichetarea conține un avertisment înscris într-o casetă care indică faptul că Zurzuvae poate afecta capacitatea unei persoane de a conduce și de a efectua alte activități potențial periculoase. Ea recomandă ca pacienții să nu conducă sau să manevreze utilaje grele timp de cel puțin 12 ore după ce iau pastila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel