Stațiile GPL și benzinăriile din Capitală. Prefectul Rareș Hopincă: ”Aproximativ jumătate sunt considerate obiective de risc”

Prefectul Rareș Hopincă a afirmat că aproape jumătate din stațiile GPL și benzinăriile din Capitală sunt  ”obiective de risc”.

Prefectul Municipiului București Rareș Hopincă a anunțat convocarea Colegiului Prefectural, în contextul exploziei de sâmbătă, de la Crevedia, de la o stație GPL, care funcționa ilegal.

”Am convocat Colegiul Prefectural București în care analizăm planul de risc la nivelul Municipiului București, analizăm  controalele anterior efectuate, dacă există locații care aveau măsuri de conformare și până la sfârșitul săptămânii vom controla absolut toate aceste tipuri de instalații de la nivelul Municipiului București conform dispoziției primului ministru de ieri”, a declarat prefectul Municipiului București Rareş Hopincă la Realitatea Plus.

Hopincă: ”Aproximativ jumătate sunt considerate obiective de risc”

Întrebat dacă la acest moment există o evaluare a numărului de stații de GPL care se află pe raza Capitalei, prefectul a afirmat că ”există în mod cert un document public, se numește Planul de Risc al Municipiului București, document care este întocmit, este un document legal, întocmit an de an de către colegii de la ISU și care este supus aprobării Consiliului General al Municipiului București.

În total, în Municipiul București avem sub 400 de astfel de stații GPL și benzinării, din care, aproximativ jumătate sunt considerate obiective de risc, nu pentru că ar prezenta pericol iminent, ci pentru că localizarea lor ar putea în cazul improbabil al unui incident nefericit să ducă la efecte nedorite”, a mai spus prefectul Capitalei.

De asemenea, a mai precizat Rareș Hopincă, ”astfel de controale se fac anual de către instituțiile statului, înainte de întocmirea planului de risc al Municipiului București”.

Toleranță zero

Totodată, mai spune prefectul în urma acestor controale, ”la cea mai mică neregulă, aceste facilități vor fi închise. Avem toleranță zero și la minimele abateri de la legislația în vigoare. Vor exista și echipe de la poliție care vor superviza în continuare dacă activitatea se va opri sau nu. Dacă nu se va opri, vor exista dosare penale și tind să cred că nu se joacă  niciun administrator cu viața unor oameni, deci nu vor ezita  să luăm măsurile cele mai dure, care pot merge până la reținerea și arestarea celor se fac vinovați de nerespectarea unor decizii ale ISU”, a mai spus prefectul, în contextul în care stația de la Crevedia a avut activitatea sistată în 2020, dar a funcționat până în seara exploziei de sâmbătă.

Citește și: "Când o să murim, de la GPL-ul ăsta o să murim". Martor la explozia de la Crevedia: Ştiam, dar ce puteam să facem, dacă domnul patron are bani mulţi?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel