Staţiunile balneare se află în paragină, dar Udrea vrea să promoveze turismul medical românesc în SUA şi China

Udrea vrea sa promoveze turismul medical in SUA si China
Udrea vrea sa promoveze turismul medical in SUA si China

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat astăzi, că România are oferte foarte bune în ceea ce priveşte turismul medical şi se va face o promovare în acest sens prin birourile de turism din străinătate, inclusiv în China şi SUA, pentru a atrage noi turişti, scopul proiectului fiind dublarea veniturilor din turismul de acest tip.

Udrea a explicat că în urma cercetărilor făcute pentru bradul turistic al României s-a constatat că ţara noastră are un potenţial foarte mare în acest domeniu şi Ministerul se va axa pe această direcţie. "Din cercetările pentru brandul turistic a reieşit că România are potenţial de a atrage turişti pe domeniul medical. Trebuie să-i atragem aici pe cei care caută servicii medicale", a spus Udrea, citată de Mediafax.

Reprezentanţii MDRT au susţinut în cadrul conferinţei de presă, citând date ale Asociaţiei Naţionale a Agenţilor de Turism (ANAT), că în 2010 au venit în România circa 60.000 de turişti în interes medical, care au cheltuit aproximativ 250 milioane euro. Astfel, din aceste date reiese că fiecare astfel de turist a alocat în medie circa 4.000 de euro pentru a-şi trata sănătatea în România.

Udrea ar vrea să exploateze acest potenţial şi să promoveze oferta României în ţări precum China sau SUA. "Avem în SUA şi China reprezentanţe de turism prin care vom încerca să facem cunoscute tratamentele medicale care se pot face în România. Vom folosi fondurile de promovare pentru a face cunoscut acest lucru", a explicat ministrul Turismului.

Aceasta a mai precizat că în următorii doi ani se va merge pe dezvoltarea staţiunilor balneare şi vor primi acestat statut încă 10 staţiuni. "Vor urma şi alte zece localităţi, care în urma evaluării vor primi statutul de staţiuni balneare. MDRT va pregăti pentru acestea o serie de facilităţi, atât pentru investitori, cât şi pentru turişti", a conchis Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel