Statul american care interzice practic fertilizarea in vitro. Decizia, contestată până și de creștini

O decizie a unui stat american de a interzice practic fertilizarea in vitro din cauza unei legi a creat multă confuzie printre viitorii părinți.

O decizie a Curții Supreme din Alabama, care a considerat embrionii congelati ca fiind copii, a provocat șoc și confuzie în Statele Unite. Conform BBC, spitalele mari au renunțat la serviciile de fertilitate și cei care și-au dorit să devină părinți au căutat cu disperare să afle ce va urma pentru ei.

Lupta pentru drepturile reproductive în America a fost influențată, în parte, de opoziția față de avort a grupurilor creștine - dar această decizie a divizat această mișcare și a aprins o dezbatere despre rolul teologiei în elaborarea legilor din SUA.

Exemplul lui Margaret, o creștină practicantă care urma să facă FIV

Margaret Boyce este o persoană discretă, rezervată și cu siguranță nu se consideră o “plângăcioasă”. Ea luase medicamente pentru fertilitate timp de 10 luni și era la câteva zile distanță de prima ei programare la fertilizarea in vitro (FIV) când judecătorii Curții Supreme din Alabama i-au dat viața peste cap.

Decizia lor, care a determinat multe clinici de fertilitate să își suspende activitatea, a făcut-o să se întoarcă zilnic la Biblie pentru alinare. “Drumul spre a deveni părinți este diferit pentru fiecare cuplu - mental, emoțional și financiar,” a spus ea, cu lacrimi în ochi. “Această decizie a adăugat mai multă anxietate inutilă la ceva ce este deja atât de greu.”

Pentru o creștină devotată ca Margaret, decizia - având în vedere consecințele sale pentru ceea ce ea vede clar ca fiind un proces de creare a vieții - este și mai greu de înțeles. “Dumnezeu îți spune să mergi înainte și să fii rodnic și să te înmulțești.”, a citat ea din Biblie.

Cum se desfășoară procedura medicală

FIV este un tratament dificil și lung, care presupune fertilizarea ovulelor unei femei cu spermă într-un laborator pentru a crea un embrion microscopic. Embrionul fertilizat este apoi transferat în uterul unei femei, unde poate crea o sarcină - dar un rezultat reușit nu este garantat. Embrionii sunt adesea congelati sau distruși în cele din urmă ca parte a FIV, care reprezintă aproximativ 2% din sarcinile din SUA.

Curtea din Alabama a decis că o lege existentă - moartea ilicită a unui minor - se aplică nu doar fătului din pântece, ci și embrionilor aflați într-un laborator sau într-o unitate de depozitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel