Statul Carolina de Nord, distrus de Uraganul Helene. Peste o sută de persoane decedate / video

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Carolina de Nord va relua marți operațiunile de căutare și salvare, cu scopul de a furniza ajutor și de a stabili contactul cu sute de persoane izolate din cauza drumurilor distruse și a turnurilor de telefonie mobilă avariate în urma uraganului Helene, potrivit Reuters.

Furtuna a provocat moartea a peste 100 de persoane în statele Carolina de Nord, Carolina de Sud, Georgia, Florida, Tennessee și Virginia, iar numărul victimelor este așteptat să crească odată cu ajungerea echipelor de salvare în orașele izolate și restabilirea telecomunicațiilor.

„Sunt mulți oameni care suferă. Când nu ai curent electric, când nu ai semnal la telefonul mobil, când nu ai apă, situația este catastrofală”, a declarat guvernatorul din Carolina de Nord, Roy Cooper, luni seara, pentru MSNBC. „Unele dintre comunitățile noastre sunt complet distruse”, a adăugat el.

Statul Carolina de Nord coordonează 92 de echipe de căutare și salvare din 20 de state și din partea guvernului federal al SUA, a precizat Cooper. Cele mai multe eforturi de salvare sunt concentrate în partea de vest a statului, unde furtuna a distrus drumuri, a smuls copaci și a aruncat casele în aer.

Carolina de Nord va relua marți operațiunile de căutare și salvare, cu scopul de a furniza ajutor și de a stabili contactul cu sute de persoane izolate din cauza drumurilor distruse și a turnurilor de telefonie mobilă avariate în urma uraganului Helene.

Luni, echipele de urgență au distribuit un milion de litri de apă, 600.000 de mese și sute de paleți cu provizii transportate pe calea aerului. În Carolina de Nord, aproximativ 300 de drumuri erau închise, iar peste 7.000 de persoane s-au înregistrat pentru ajutor din partea Agenției Federale pentru Managementul Urgențelor (FEMA), au declarat oficialii luni. Garda Națională a transportat prin avion și elicopter 1.000 de tone de alimente și apă către zonele izolate.

Helene a fost un uragan puternic și a lovit coasta Golfului Florida joi, devastând statele din sud-estul SUA timp de câteva zile. Aproape 1,8 milioane de locuințe și afaceri din șapte state, din Florida până la Ohio, erau încă fără curent electric luni seara, conform site-ului Poweroutage.us. Printre cele mai afectate state se numără Carolina de Sud, cu 643.000 de locuințe fără curent, și Georgia, cu 480.000.

Guvernatorul din Georgia, Brian Kemp, a declarat luni că cel puțin 25 de persoane au murit în statul său, iar Carolina de Sud a raportat cel puțin 29 de morți. CNN a estimat că numărul total de victime la nivel național este de 128, conform oficialilor locali și de stat, dintre care 56 doar în Carolina de Nord.

În comitatul montan Buncombe din Carolina de Nord, care include destinația turistică Asheville, 40 de persoane și-au pierdut viața, potrivit managerului comitatului, care a oferit informațiile într-o conferință de presă. 

Președintele Joe Biden a anunțat că va vizita Carolina de Nord miercuri, urmând să meargă apoi și în Georgia și Florida. De asemenea, președintele ar putea solicita Congresului să revină la Washington pentru o sesiune specială în vederea aprobării unui ajutor financiar suplimentar pentru victime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel