Statul islamic a revendicat atacul de la Bruxelles

Captură de ecran/ sudinfo.be
Captură de ecran/ sudinfo.be

Atacul de la Bruxelles, de luni seară, a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Statul Islamic a revendicat atacul de luni de la Bruxelles, potrivit canalului grupării pe Telegram de marți, care a precizat că unul dintre combatanții săi a comis atacul soldat cu doi morți, relatează Reuters.

Abdesalem Al Guilani, bărbatul suspectat că a împușcat mortal doi suporteri suedezi de fotbal și a rănit un alt suporter la Bruxelles era un tunisian în vârstă de 45 de ani căruia i-a fost respinsă cererea de azil în 2020, dar care a continuat să locuiască ilegal în Belgia, potrivit autorităților belgiene. Mai mult decât atât, Al Guilani era cunoscut poliției belgiene în legătură cu traficul de persoane, a declarat ministrul Justiției, Vincent Van Quickenborne.

După o vânătoare de oameni care a durat o noapte, poliția l-a împușcat mortal pe suspect într-o cafenea din cartierul Schaerbeek, în nordul Bruxelles-ului, marți dimineață.

Trei persoane ucise în Uganda de un grup refel afiliat Statului Islamic

Trei persoane, între care doi turiști străini, au fost ucise marți de bărbați înarmați într-un parc naţional din Uganda, a anunțat poliţia locală, atribuind atacul unui grup rebel afiliat grupării jihadiste Stat Islamic, relatează AFP, scrie Agerpres.

”Cele trei persoane au fost ucise şi vehiculul lor de safari a ars”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Fred Enanga pe platforma X (fostă Twitter).



Grupul se afla în Parcul Naţional Regina Elisabeta când a fost atacat de membri ai miliţiei Forţele Democratice Aliate (ADF), a indicat el.

”Forţele noastre au răspuns imediat după ce au fost informate despre atac şi îi urmăresc îndeaproape pe rebelii ADF suspecţi”, a adăugat el.

Cetăţenia turiştilor nu a fost precizată, dar una dintre cele trei victime este cetăţean ugandez.

Citește și: VIDEO Israelul ar fi lovit un spital din Gaza, reacții internaționale. Netanyahu: Teroriștii barbari au atacat spitalul, nu IDF

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel