Directorul uneia dintre cele mai mari firme de distribuție de energie și gaze din țara noastră susține că va da în judecată statul român pentru că a luat decizii greșite în ceea ce privește prevenirea creșterii prețurilor.
România a luat decizii greșite pentru a stopa creșterea prețurilor la energie și gaze naturale, susține directorul uneia dintre cele mai mari firme de distribuție din țara noastră, transmite Realitatea Plus. Acesta susține de asemenea că va da în judecată statul român.
Directorul acestei companii internaționale de distribuție de energie susține că România nu a prevenit scumpirile haotice la prețul energiei electrice și gazelor naturale pentru că deși, spune el, Comisia Europeană a pus la dispoziția statelor membre mai multe unelte pentru ca prețurile să poată fi ținute sub control, România nu a făcut acest lucru, iar singurele măsuri care ar fi fost luate au fost în a afecta piața de distribuție a energiei, susține acesta. În același timp, directorul companiei amenință că România va fi dată în judecată pentru ca membrii guvernului să fie convinși să adopte atitudinea corectă.
Încet, chiar şi oficialii BCE încep să accepte că actualul val de inflaţie este mai puternic şi mai persistent decât au crezut la început, în mare parte din cauza energiei mai scumpe, scrie ZF. Iar specialiştii spun că energia va rămâne scumpă mult timp de-acum încolo. Acest lucru va aduce schimbări şi tendinţe noi peste tot în Europa.
În primul rând, pe termen scurt vor persista preţurile extrem de ridicate la energie şi se vor înteţi intervenţiile statului, cred analiştii de la firma de analiză şi consiliere în afaceri IFUA. Apoi, lumea-şi poate lua gândul de la preţurile mici de dinainte de criză.
În următorii ani, va creşte volatilitatea pe pieţele gazelor naturale şi electricităţii. O altă urmare este că populaţia şi afacerile se vor adapta la scumpiri prin reducerea consumului, fie prin economie, fie prin utilizarea mai eficientă a resurselor existente. Guvernele vor căuta surse de energie mai predictibile, iar marii consumatori de energie vor fi tentaţi să aleagă calea autosuficienţei. De asemenea, criza din energie va aduce schimbări de natură fiscală. În sectorul taxe şi impozite corporate, guvernele ar putea aplica discounturi pentru investiţiile în eficientizarea consumului de energie. Citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News