Stai cu chirie, dar nu ai contract? Atenție! Au început controalele și poți fi amendat

Stai cu chirie, dar nu ai contract? Atenție! Au început controalele și poți fi amendat / Foto: Pixabay
Stai cu chirie, dar nu ai contract? Atenție! Au început controalele și poți fi amendat / Foto: Pixabay

Polițiștii fac controale pentru identificarea celor care locuiesc fără forme legale la altă adresă decât cea din buletin.

Stai cu chirie, dar nu ai contract?  Ai mare grijă, probabil a venit momentul să închei unul. Mai multe controale ale Poliției Locale au loc în București, transmite Antena 3 CNN. Se încearcă identificarea persoanelor care locuiesc fără forme legale la altă adresă decât cea din buletin, iar mai mulți oameni s-au trezit deja cu agenții la ușă.

Polițiștii locali merg din ușă în ușă și le cer oamenilor care locuiesc în București contractele de comodat, de chirie sau actele de proprietate. Astfel, oamenii legii încearcă să descopere cine stă în chirie fără să declare.

Oamenii care nu au contract sunt legitimați și anunțați că trebuie să intre în legalitate cât mai curând, pentru că vor urma alte verificări și vor fi aplicate sancțiuni. Contractul de comodat nu trebuie declarat, ci se prezintă doar în cazul unui control. Contractul de închiriere, însă, trebuie înregistrat la autoritățile fiscale.

Legislația privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate, modificată

Precizăm că începând cu 10 iunie au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Aceștia sunt obligați ca în termen de 15 zile să își facă mutația.

"Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din actul de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil", se arată în lege.

Cine nu respectă această lege poate primi o amendă între 40 și 80 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel