Steagul de la Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, în bernă

Steagul de la Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, în bernă. Sursa foto: Agerpes
Steagul de la Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, în bernă. Sursa foto: Agerpes

Drapelul Marii Britanii a fost coborât în bernă la sediul misiunii diplomatice britanice de la Bucureşti, după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

'Steagul nostru de la Ambasada Marii Britanii de la Bucureşti a fost coborât în bernă, în memoria Majestăţii Sale, Regina Elisabeta a II-a. Ea a fost însuşi spiritul Regatului Unit, iar acest spirit va dăinui', este mesajul publicat, vineri, pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii din România. Regina Elisabeta a II-a a murit joi, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia. Fiul său, prinţul Charles, i-a succedat automat. El va domni sub numele de Charles al III-lea.

Regina a murit liniştită la Balmoral în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine, a precizat Palatul Buckingham.

Drapelul britanic a fost coborât în bernă la Palatul Buckingham - unde s-au strâns sute de persoane - în momentul anunţului morţii Reginei Elisabeta a II-a.

Ce știm până acum despre înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a 

Regina a murit, punând capăt celei mai lungi domnii din istoria Marii Britanii. Iată ce proceduri așteptăm să se petreacă în următoarele zile, în memoria ultimei figuri importante ale secolului al XX-lea.

După ce sicriul ei se va întoarce la Londra, regina va rămâne în Westminster Hall timp de aproximativ patru zile înainte de înmormântare, permițând cetățenilor de rând să ofere un omagiu.

Sala mare este cea mai veche parte a Palatului Westminster, în inima guvernului britanic.

Ultimul membru al Familiei Regale care a stat în stat în sală a fost Regina Mamă în 2002, când peste 200.000 de oameni au stat la coadă pentru a-i vedea sicriul.

Sicriul Reginei se va odihni pe o platformă înălțată, cunoscută sub numele de catafalc, sub acoperișul medieval din lemn al sălii din secolul al XI-lea. Fiecare colț al platformei va fi păzit de soldați din unitățile care deservesc Casa Regală.

Ea va fi adusă la Westminster Hall de la Palatul Buckingham într-o procesiune lentă, însoțită de o paradă militară și de membri ai familiei regale.

Oamenii vor putea, de asemenea, să urmărească procesiunea pe măsură ce sicriul va trece pe străzi, iar marile ecrane care transmit evenimentul vor fi probabil amenajate în Parcurile Regale din Londra.

Sicriul ei va fi drapat în Standardul Regal și, odată ajuns în Westminster Hall, va fi acoperit cu simbolurile regale.

Odată ce sicriul este așezat pe poziție în sală, va avea loc o scurtă slujbă. Ulterior, publicul va avea voie să intre.

Când este înmormântarea Reginei?

Înmormântarea de stat a Reginei este de așteptat să aibă loc la Westminster Abbey în mai puțin de două săptămâni. Ziua exactă va fi confirmată de Palatul Buckingham.

Westminster Abbey este biserica istorică în care sunt încoronați regii și reginele Marii Britanii. Aici a avut loc inclusiv încoronarea reginei în 1953, precum și căsătoria cu prințul Philip în 1947.

Cu toate acestea, nu a existat vreo slujbă de înmormântare a unui monarh cu datorii pline, în Westminster Abbey, încă din secolul al XVIII-lea.

Șefi de stat din întreaga lume vor zbura pentru a se alătura membrilor familiei regale pentru a-și aminti viața și serviciul reginei. Vor fi acolo și politicieni de rang înalt din Marea Britanie și foști premieri.

Slujba va fi susținută probabil de decanul de Westminster David Hoyle, iar Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va ține predica. Prim-ministrul Liz Truss poate fi chemat să citească o memorie.

După slujba de înmormântare, sicriul Reginei va fi adus într-o procesiune de la mănăstire la Wellington Arch, la Hyde Park Corner din Londra, înainte de a se îndrepta spre Windsor.

Sicriul Reginei va face ultima călătorie în acea după-amiază la Capela Sf. George, din Castelul Windsor.

Regele și membrii seniori ai Familiei Regale sunt așteptați să se alăture procesiunii din Quadrangle din Castelul Windsor, înainte ca sicriul să intre în Capela Sf. George pentru slujbă.

Capela Sf. George este biserica aleasă în mod regulat de Familia Regală pentru nunți, botezuri și înmormântări. Este locul unde s-au căsătorit Ducele și Ducesa de Sussex, Prințul Harry și Meghan și unde a avut loc înmormântarea defunctului soț al Reginei, Prințul Philip.

Sicriul Reginei va fi coborât în ​​Bolta Regală înainte de a fi înmormântat în capela memorială a Regelui George al VI-lea, situată în interiorul Capelei Sf. George. Citeste mai multe AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel