Stelian Tănase, directorul TVR denunță cazuri de amenințare și șantaj la adresa sa

Preşedintele-director general al SRTv, Stelian Tănase, vorbește despre cazuri de amenințare și șantaj la care a fost supus în perioada alegerilor prezidențiale 2014.

Stelian Tănase a scris pe blogul său un amplu text în care dezvăluie că a fost victima "izbucnirilor nervoase, amenințărilor, șantajului, grosolăniilor sau aluziilor punitive".

Iată cele mai relevante fragmente din textul șefului SRTv:

"Constat fără surprindere - cunosc mediul demult și bine – că tot ce-și doresc politicienii este să fie sprijiniți prin gesturi publice. Ei vor un singur lucru – să te folosească. 8 din 10 telefoane pe care le primesc la tvr sunt despre asta. Nu prea mai există decență. Impertinența e maximă, iar interesul unora și altora arde. Politicieni vor să devii anexa lor.  Așa se face că din toate părțile îmi parvin admonestări și mi se dau note proaste. Sunt certat, suspectat, mi se arată degetul pentru “că nu am sprijinit îndeajuns cauza “. Dacă nu te supui ultimatumurilor și nu faci sluj ești acuzat că ai trădat, că te-au cumpărat dușmanii lui nea cutare, etc.

(...) Care ar fi cauza acestei patimi debordante ? Ca scriitor îmi place să privesc lumea politică mai mult ca pe un spectacol uman. Este extrem de ofertant. Aici se văd cel mai bine conflictele din societatea românească dar și psihologia protagoniștilor. Poveștile ți se oferă pe tavă. E un spectacol uneori grotesc, alteori fantastic, alteori jalnic. Cum dă bunul Dzeu.

Citește și: Tănase îl critică dur pe directorul TVR 1: "I-a făcut reclamă lui Ponta"

(...) Paranoia în aceste medii este maximă. Mai ales la vîrful partidelor și în staff-urile de campanie și mai ales în timpul perioadelor de alegeri cind lumea se isterizează, își pierde mințile, devine agresivă și se dezbracă de caracter. Izbucnirile nervoase abundă ca și amenințările, șantajul, grosolăniile, aluziile punitive. Am notat cîteva, inclusiv în 16 nov. la tvr la adresa mea. Am devenit fără să vreau o țintă în poligon de tir. Se trage din toate pozițiile. Ei bine, m-am așteptat ca stressul să mai scadă odată cu trecerea anilor și apariția unei noi generații de lideri. M-am gîndit că numiții 7 ani de acasă sunt mai prezenți la cei nou veniți. Că politețea, manierele, bruma de occidentalizare să se observe mai bine la tinerii în ascensiune.

Oh, nu. M-am înșelat. Noile staruri sînt mai lacome, mai crude, cu dinții mai ascuțiți, cu pofte mai puternice. Sunt mai cinici, mai grăbiți să își înlăture înaintașii - cei cărora le datorează defapt ascensiunea. Sunt niște carnasieri veritabili.

(...) Am observat cîteva din modelele mele în aceste zile pasionante de campanie și la stînga și la dreapta scenei politice. Mizeria umană este egal repartizată. Ea depinde de individ, nu de partid și ideologie.

(...) Se vorbește că a apărut o nouă generație și că va fi mai bine pentru țară. Noii veniți sunt școliți, au prins o spoială de occident, etc. Sună frumos dar cred că e un basm. De ce? România a devenit de vreo 15 ani o partitocrație ( un regim controlat de partide ). Partidele privesc România ca pe o pradă. Este trofeul luptelor electorale. Pentru bugete se luptă pătimaș din doi în doi ani - lipitorii de afișe, postacii online, baronii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel