Stelian Tănase riscă să fie înlăturat de la șefia TVR, după ruperea USL

Acordul politic din defuncta USL spunea că funcția de președinte al SRTv revine  PNL, astfel că propunerea liberalilor pentru șefia interimară a televiziunii publice, Stelian Tănase, ar putea fi înlăturat după ruperea coaliției de guvernare. Trei dintre cei 13 membri ai Consiliului de Administrație al TVR sunt ai PNL. Noul CA nu a fost încă stabilit. Dacă PNL nu va mai primi locuri în CA, Stelian Tănase și-ar putea pierde postul. Șeful TVR este votat întâi de membrii Consiliului, și mai apoi de Parlament.

Stelian Tănase a fost validat de Parlament în funcția de președinte-director general interimar al SRTv la 20 decembrie, el urmând să ocupe această funcție pe o perioadă de 6 luni. Ruperea USL i-ar putea scurta mandatul.

Dintre cei 13 membri ai CA, 3 sunt ai PSD, 3 ai PNL. UNPR au și eu un reprezentant, la fel și UDMR și Minoritățile. Președinția numește o persoană, Guvernul de asemenea. Din rândul angajaților TVR sunt alese 2 persoane. PDL nu are niciun om. Premierul Victor Ponta a declarat recent că nu va demite propunerile liberalilor pentru șefia diverselor agenții sau instituții, chiar dacă PNL a ieșit de la guvernare. În cursa pentru șefia TVR sunt în cărți două nume, dacă Stelian Tănase va pleca de la TVR: jurnalistul Claudiu Lucaci și Gabriel Tufeanu, fost reprezentant al Guvernului în CA. Despre Gabriel Tufeanu s-a vorbit și după demisia lui Claudiu Săfotiu. Claudiu Lucaci fusese numit consul general al României la New York, însă a renunțat la funcție pentru a se întoarce în TVR.

Criză financiară la TVR

TVR se confruntă cu o criză cruntă. Televiziunea publică nu poate plăti facturile, dar cheltuie sume importante cu organizarea Eurovision la Brașov, nu poate începe noua grilă și este măcinată de un scandal intern de cenzură.

TVR a ales să organizeze Eurovision la Brașov, decizie ce presupune cheltuirea a sume importante de bani și care a fost luată în ciuda unei situații critice. Stelian Tănase nu-și poate pune semnătura pe sume mai mari 25.000 de euro. Pentru asta este nevoie de Consiliu de Administrație, care nu există în momentul de față. Prin urmare, facturile televiziunii publice ( cele mai mari de 25.000 de euro, cum ar fi cea către RADIOCOM) nu pot fi plătite. Senatorul Georgică Severin a declarat pentru DC News că situația este gravă și că aceasta ar trebui rezolvată rapid pentru deblocarea plăților.Noua grilă nu a fost votată de CNA din cauza scandalului cenzuriiNoua grilă a TVR nu a fost votată de CNA din cauza scandalului cenzurii. Discuțiile din ședința de joi s-au aprins atunci când s-a ajuns la subiectul documentarului realizat de Monica Ghiurco – Moștenirea Clandestină – și întrerupt de Stelian Tănase după câteva minute de difuzare pe postul TVR Moldova. După dialoguri aprinse, mai ales că TVR nu a pus la dispoziție o casetă martor, așa cum prevede legea, membrii CNA nu s-au înțeles cum să voteze și au sfârșit prin a părăsi sala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel