Stema României cu Acvila de aur încoronată reprezintă independența, suveranitatea și legătura țării cu Dumnezeu

Deputații au făcut miercuri un prim pas pentru revenirea la adevărata Stemă a României, înlăturată în 1947 de către comuniști. Prin declanșarea procesului de adoptare a adevăratului Drapelul național, România ar putea scăpa de confuzia care se face frecvent între actualul drapel și steagul Ciadului.

Marilena Rotaru, co-președinte al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, a explicat DCNews de ce este importantă revenirea  ”Acvilei de aur încoronată” pe Stema României.  ”Acvila încoronată reprezintă  suveranitatea și independența României. În 1991, s-a adoptat o stemă decapitată, fără coroană, pretextându-se ”neutralitatea” din punct de vedere politic. Absolut toate fostele ţări comuniste (inclusiv Rusia) au revenit, după 1989, la stemele anterioare, cu coroana la locul ei, chiar dacă sunt încă republici. Nici o altă naţie creştină din fostul lagăr socialist nu a avut curajul să-şi reteze coroana din stemă, altfel spus, una din căile de comunicare cu divinitatea”, susține Marilena Rotaru. 

Iată integral textul trimis DCNews de dna Marilena Rotaru:

”Toate țările pământului pun în stemă simbolurile naționale. Simbolurile sunt sunt partea vizibilă a invizibilului. Adevărata putere stă în respectul şi cultivarea lor. Stema României simbolizează statul român național, suveran și independent, unitar și indivizibil. Toate acestea sunt exprimate în stema de pe steagul din vremea când armata română condusă de Carol I a câștigat independența României. Acvila de aur încoronată  reprezintă  suveranitatea și independența României. În 1991, s-a adoptat o stemă decapitată, fără coroană, pretextându-se ”neutralitatea” din punct de vedere politic. Era un mod de a se exprima și în stemă, sintagma din articolul 152 din constituție care eternizează republica. De frica monarhiei, rămâneam și prin stemă, ancorați în regimul impus de Armata Roșie, și exprimam renunțarea la independență.

Absolut toate fostele ţări comuniste (inclusiv Rusia) au revenit, după 1989, la stemele anterioare, cu coroana la locul ei, chiar dacă sunt încă republici.  Nici o altă naţie creştină din fostul lagăr socialist nu a avut curajul să-şi reteze coroana din stemă, altfel spus, una din căile de comunicare cu divinitatea. 

Nu poți vorbi despre democrație și libertate dacă nu-ți prețuiești valorile trecutului. Regele Carol I a adus România printre cele mai prospere și civilizate națiuni ale Europei. Încoronarea acvilei de aur evocă întreaga noastră istorie,  trezește sentimentul național, mândria națională.

Simbolismul coroanei îi conferă o semnificaţie eminentă: ea include nu numai valorile capului, culme a trupului omenesc, ci şi valorile a ceea ce se află mai presus de cap, un dar venit de sus. Se marchează astfel caracterul transcendent al unei împliniri. Forma circulară indică perfecţiunea şi participarea la natura cerească, al cărei simbol este cercul. Ea uneşte ceea ce este dedesubt cu ceea ce este deasupra, şi separă terestrul de ceresc, umanul de divin.

Coroana exprimă întotdeauna ideea de înălţare, de putere, de iluminare. Este un semn al puterii şi al luminii. Este sensul simbolic al coroanei christice. Demnitate, putere, acces la forţele superioare, suveranitate absolută. Sunt sensurile cuprinse în imaginea coroanei.

        În stema Regatului Român, Acvila României poartă pe cap Coroana de Oţel, însemnul Independenţei şi al Suveranităţii depline a României, cucerite în timpul domniei Regelui Carol I.  Turnată din ţeava unui tun turcesc, capturat în Războiul din 1877, Coroana este simbolul Independenţei obţinute prin luptă. Crucea de deasupra coroanei este crucea decoraţiei „Trecerea Dunării”.

Bine că ne-am trezit!

Abia aștept să văd adevărata stemă și pe steagul României! Să nu mai fluturăm steagul Ciadului! Doamne ajută!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel