Sezonul pentru conservarea legumelor pentru iarnă este în plină desfășurare. Dar știți că succesul conservelor depinde de borcane?
Borcanele se pot steriliza fără fierbere, iar cuptorul cu microunde este un ajutor de nădejde în acest proces. Vă spunem cum le puteți steriliza repede și ușor.
Oțet. Potrivit experților, acest mod de sterilizare a borcanelor este practic și economic, deoarece acidul ajută la distrugerea microbilor din recipient. Pentru a obține un rezultat excelent, trebuie să utilizați oțet de 70%, care distruge toate microorganismele.
Pentru asta, turnați apă rece în borcanele curate, adăugați câte 6 linguri de oțet și închideți-le cu un capac curat. Agitați fiecare borcan câte 20 de secunde. Puteți folosi soluția pentru toate borcanele. După ce ați terminat de dezinfectat borcanele, acestea se lasă să se usuce cu capul în jos.
Curăță rapid și ușor oalele și tigăile arse: patru trucuri știute doar de gospodinele cu experiență
Cuptor. De asemenea, puteți steriliza borcanele, folosind un cuptor. Pentru asta, puneți borcanele cu capul în jos pe un grătar și dați-le în cuptor pentru 20 de minute la o temperatură de 120 de grade. Aveți grijă: sticla se poate sparge cu ușurință când temperaturile scad, așa că scoateți-le cu grijă din cuptor cu un prosop și lăsați-le să se răcească.
Cuptor cu microunde. Puteți dezinfecta borcanele într-un cuptor cu microunde. Setați puterea maximă și porniți cronometrul timp de 5 minute. Apa din borcane trebuie neapărat să fiarbă. După această procedură, trebuie să scurgeți apa și să puneți borcanele cu capul în jos ca să se usuce bine.
Aragaz. Pe lângă cuptorul cu microunde, puteți folosi și un aragaz lent pentru a dezinfecta borcanele. Clătiți-le bine și turnați apă clocotită în fiecare borcan. Lăsați-le așa câteva minute, apoi scurgeți apa.
De asemenea, puteți steriliza borcanele deja pline și închise cu capace: în acest caz borcanele trebuie umplute astfel încât dulceață spre exemplu, să nu atingă capacul. Borcanele umplute se pun într-o oală cu apă, care se dă în clocot.
Cum să scapi de mucegaiul negru de pe pereții casei, astfel încât să dispară pentru totdeauna?
Mucegaiul este o problemă neplăcută, care afectează pe toată lumea. El este cauza alergiilor, o sursă de bacterii patogene și infecții periculoase. Vă spunem cum să scăpați de mucegaiul de pe pereții apartamentului și ce să faceți dacă apare și în baie.
Două plante nu se tem de întuneric și înfrumusețează fiecare încăpere a casei
Pentru a începe lupta împotriva mucegaiului, trebuie să știți că există patru tipuri de mucegai:
verde - cel mai adesea apare pe produsele alimentare care se află într-un spațiu închis;
alb - se formează pe solul florilor de casă, care se acoperă cu un strat alb de la un exces de umiditate;
negru - poate fi văzut pe pereți, instalații sanitare, tavan și în alte locuri din apartament;
albastru afectează podelele din lemn din case și apartamente.
Mucegaiul negru este considerat cel mai periculos. Din cauza lui se dezvoltă multe boli de piele, apar reacții alergice, astm, dureri de cap și probleme cu somnul. În cazuri deosebit de neglijate și cu contact prelungit, o persoană poate chiar face cancer pulmonar.
Dezgheață frigiderul rapid și în siguranță: iată câteva sfaturi utile
Există o mulțime de motive care duc la apariția acestui tip de mucegai: umiditate ridicată în apartament, ventilație slabă, înghețarea pereților, scurgeri de apă sau defecțiune ale conductei, lipsa etanșeității acoperișului casei, încălzirea insuficientă a încăperii sau absența acesteia.
Nimeni nu este imun la apariția mucegaiului, dar este important să luați măsuri la timp și să vă protejați casa de reparații majore și pe voi - de boli grave.
Curăță blatul de bucătărie cu această metodă și va fi ca nou:
Cum să scăpați de mucegaiul de pe pereții apartamentului? Puteți folosi remedii chimice sau populare. În primul caz, va fi suficient să mergeți la magazin și să cumpărați produsul necesar, în al doilea caz - să apelați la metodele bunicii.
Oțet pentru mucegai în baie și în bucătărie. Vaporii de oțet nu sunt toxici, așa că cu ajutorul acestuia puteți scăpa, cu succes, de mucegai. Trebuie să turnați oțetul într-o sticlă cu pulverizator și să îl aplicați în zonele afectate din apartament.
IMPORTANT: înainte de a curăța suprafețele cu oțet, este bine să ștergeți orice urmă de mucegai cu o cârpă.
Peroxid. Acest remediu este la fel de eficient ca și oțetul. De asemenea, trebuie turnat într-o sticlă de pulverizare și apoi să stropiți suprafețele infectate. Ca și în cazul oțetului, cel mai bine este să îndepărtați, mai întâi, mucegaiul negru cu o cârpă.
Amoniac. Pentru ca amoniacul să aibă efectul dorit, diluați-l cu apă într-un raport de 1: 1 și tratați pereții, tavanele, gresia și alte suprafețe afectate de mucegai cu soluția rezultată. Se lasă timp de 1 oră, apoi se spală amoniacul și se aerisește camera.
IMPORTANT: amoniacul poate fi folosit doar pe suprafețe netede, deoarece pe cele poroase va intra în contact cu mucegaiul care nu va fi eliminat.
Bicarbonat. Este cea mai ușoară și sigură metodă a bunicii, ideală pentru cei care vor să scape de mucegai. Rețeta este simplă: luați un pahar cu apă, turnați 1 linguriță de bicarbonat și ștergeți suprafața infectată cu soluția rezultată. Lăsați să acționeze o oră și apoi ștergeți cu o cârpă umedă. Nici măcar nu trebuie să spălați complet suprafața, deoarece bicarbonatul acționează ca un excelent agent împotriva apariției ulterioare a acestei ciuperci periculoase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu