EXCLUSIV  Ştiinţa din spatele benzilor de albire, limitată. Dr Alin Gabor: Dintele nu este la fel la toată lumea. Putem provoca sensibilităţi care să ducă la scoaterea nervului

Fotografie de la Shiny Diamond, Pexels
Fotografie de la Shiny Diamond, Pexels

Dr. Alin Gabor, medic stomatolog și asistent universitar, a fost invitat în emisiunea „Pastila de frumusețe", unde a dezvăluit ce părere are despre benzile de albire, extrem de utilizate în ultimii ani. 

Publicitate

În căutarea unui zâmbet impecabil, tot mai mulţi tineri aleg să-şi albească dinţii acasă fără un consult stomatologic, iar benzile de albire reprezintă una dintre cele mai populare metode. 

„Multă lume mă întreabă pe rețelele sociale 'Sunt bune benzile? Ce fac? Continui? Mă dor dinții? Provoacă sensibilități? Se poate întâmpla ceva?'. Din păcate, toate aceste firme comerciale care vând peste tot aceste produse de albire nu vând doar benzi, sunt mai multe, de exemplu geluri puse în niște gutiere prefabricate, care nu sunt făcute de noi în cabinet. Din păcate, știința este limitată în spatele acestor branduri. Nu știu ce să spun. Nu le-aș recomanda, nu le folosesc”, a precizat Alin Gabor în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe".

De ce medicii dentiști nu recomandă benzile de albire

„Am foarte mulți pacienți care au folosit benzile de albire de la un renumit brand, care circulă peste tot. Rezultatele sunt bune, dar pacientul trebuie să înțeleagă că albirea nu este pentru toată lumea. Dintele nu este la fel la toată lumea. De aceea, eu înainte să fac albire programez pacientul pentru albire dacă sună la recepție și se programează pentru albire. Dar înainte de a face albirea, eu fac un consult să văd dacă dintele este capabil de a se albi în primul rând sau să nu fie o problemă pe dintele respectiv. Dacă este o fisură, dacă este o carie, dacă este o plombă prost pusă, dacă este o sensibilitate mai mare, dacă smalțul nu are grosimea suficientă, dacă smalțul este distrus, ciobit - toți acești factori pe care i-am enumerat sunt contraindicații pentru albire.

Putem provoca niște sensibilități ale dintelui prin zonele unde se poate infiltra acest gel de albire încât trebuie să scoatem nervul ulterior. De aceea, pacienții trebuie să înțeleagă că pe același principiu merge peroxidul de hidrogen sau carbamidă, substanțele pe care le folosim noi în cabinet  sunt probabil băgate și în acele benzile de albire, pentru că nu există altă variantă de albire”, a adăugat medicul stomatolog.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel