Suntem ceea ce mâncăm nu este doar un curent filozofic, ci unul dintre fundamentele alimentației moderne: și tot ceea ce ingerăm pentru a ne hrăni are efecte și beneficii asupra organismului nostru.
Există multe alimente care pot îmbunătăți sănătatea creierului, dar printre ele sunt și șapte alimente speciale de care nu trebuie să te lipsești niciodată într-o dietă echilibrată și plină de varietate, potrivit Esquire.
Demonizate de ani de zile pentru că sunt considerate o problemă pentru colesterol (nu era adevărat), ouăle sunt unul dintre cei mai buni nutrienți pentru creierul nostru, deoarece sunt foarte bogate în vitamine B și proteine. Potrivit unor studii, deficiența de vitamina B este adesea legată de o tendință mai mare de a dezvolta forme depresive.
Grija pe care bunicile și mamele au rezervat-o creșterii noastre are de fapt un motiv excelent: ciorba (de pui sau de vită, făcut cu oase) oferă vitamine, minerale foarte importante și acizi grași esențiali pentru creier. În plus, colagenul, din care este bogat, ajută și oasele.
Fie că vorbim de pește albastru sau în pește gras precum tonul și somonul, omega-3 este una dintre componentele de bază pentru sănătatea creierului nostru, deoarece ajută la reducerea posibilelor inflamații vasculare și amenințările de ateroscleroză.
„Magneziul în care sunt bogate nucile ajută la reducerea stresului și a inflamației și îmbunătățește funcția cognitivă”, explică neuropsihologul dr. Catherine Jackson pentru Bustle.
Popeye a avut dreptate, dar nu pentru puterea fizică: spanacul, varza , salatele, cicoarea și alte legume cu frunze verzi sunt o sursă prețioasă de vitamina K, vitamina E, folat și beta-caroten (sau vitamina A), care ajută la încetinirea declinului cognitiv. Mai mult decât puternic, devii inteligent!
Ciocolata neagră este bună pentru creier, este oficial. Datorită antioxidanților valoroși, flavonoidelor și magneziului, stimulează fluxul sanguin și oxigenarea , pentru a gândi mai bine.
Lista nu se putea încheia decât cu cele mai cunoscute fructe de pădure albastre/violet din lume, afinele: o bombă de antioxidanți care protejează funcțiile creierului. De asemenea, sunt capabile să ofere un surplus de energie, mai ales dacă sunt consumate de preferință dimineața devreme împreună cu iaurt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News