Stir fry de porc cu busuioc. Rețeta super delicioasă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Îți face cu ochiul? Dacă da, trebuie să o încerci neapărat. Rețeta de stir fry de porc este perfectă pentru mesele în familie. Iată cum se prepară acest delicios și inedit fel de mâncare...

Ingrediente

250 gr ceafă de porc (tocată cubuleţe cât mai mici sau tocată în maşină)
1 ceapă medie (cca 50 gr)
frunze de busuioc

Pasta aromatică

3 căţei de usturoi
1 ardei iute roşu (mare)
10 gr pătrunjel (jumătate de legătură mică)
5 gr frunze de busuioc
3 linguri ulei neutru (floarea soarelui, avocado, sâmburi de struguri)
sare

Sos

1 lingură sos de peşte (Fish şauce)
1 lingură sos de stridii (Oyster şauce)
1 lingură sos de soia sărat
1 vârf cuţit 5 arome chinezeşti (5 spices)
2 linguri apă

Cum se prepară

Pregătiţi pasta aromatică mixând totul cu blenderul vertical sau într-un robot mic. Amestecaţi ingredientele pentru sos într-o ceşcuţă. Dacă aveţi busuioc tailandez, nu mai adăugaţi 5 spices în sos. Busuiocul tailandez are aromă de anason.

Tăiaţi ceapă felii subţiri. Încingeţi bine o tigaie/wok larg (cca 25-28 cm) şi adăugaţi doar puţin ulei, cât să fie unsă. Când e încinsă, adăugaţi carnea şi sotaţi la foc mare, amestecând des doar până carnea îşi schimbă peste tot culoarea şi nu se mai vede roz, potrivit e-retete.ro. Scoateţi carnea din tigaie.

Adăugaţi ceapa şi continuaţi să sotaţi la foc mare amestecând des doar 1-2 minute, până ceapă începe să miroasă dulceag şi are câteva pete rumene ici colo (nu trebuie să se înmoaie). Scoateţi ceapă peste carne. Adăugaţi pasta aromatică în tigaia încinsă şi sotaţi la foc mediu doar până uleiul se separă pe margini (nu durează mult, cam 1 minut). Adăugaţi carnea cu tot cu sucul lăsat şi ceapa peste pasta aromatică. Amestecaţi la foc mediu încă 1 minut, să se îmbibe carnea de arome.

Adăugaţi sosul şi sotaţi încă 1 minut, să se reducă puţin din sos. Gustaţi de sare, dar probabil nu va mai fi nevoie, sosurile sunt destul de sărate. Trageţi tigaia de pe foc şi lăsaţi să se răcorească puţin, apoi adăugaţi câteva frunze de busuioc dacă doriţi.

Serviţi cald, pe orez simplu (fierbeţi 50 gr de persoană), castraveţi, ceapă verde şi neapărat cu un ou ochi moale per porţie deasupra. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel