Știri mondiale care nu au ajuns pe prima pagină

Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

De la operațiunea împotriva minerilor ilegali de apărare a indigenilor din Amazon până la ciocnirile aprige din Somaliland, principalele evenimente ale săptămânii care au avut mai puțină relevanță în presă.

Publicitate

Brazilia lansează o operațiune de alungare a minerilor ilegali de pe pământurile indigene

Guvernul brazilian și-a lansat campania de evacuare a zeci de mii de mineri ilegali din cea mai mare rezervație indigenă a țării. Forțele speciale pentru mediu au distrus avioane și au confiscat arme și bărci în timpul unei operațiuni pe teritoriul amazonian al Yanomami.

Membrii agenției de protecție a mediului Ibama din Brazilia au lansat luni operațiunea anticipată, trupele stabilind o bază de-a lungul râului Uraricoera. Minerii au folosit calea navigabilă - precum și zeci de piste ilegale de zbor - pentru a ajunge și a-și aproviziona avanposturile ilegale de pe terenurile tribale, potrivit Europa Today.

Nicaragua eliberează 222 de prizonieri politici și îi transportă în SUA 

Peste 200 de prizonieri din Nicaragua, arestați în timpul unei represiuni politice sălbatice de doi ani, au fost eliberați și transportați în Statele Unite. Printre prizonierii nicaraguani eliberați se numără membri cheie ai opoziției politice a națiunii latino-americane, precum foștii candidați la președinție Cristiana Chamorro și Arturo Cruz.

 Reprimarea din Nicaragua a început în iunie 2021, când Daniel Ortega și soția sa, Rosario Murillo, au luat măsuri pentru a elimina orice provocări la adresa guvernului lor sandinist înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie a aceluiași an. 

Jucători de rugby argentinieni au fost condamnați la închisoare pe viață pentru uciderea unui adolescent

Opt jucători amatori de rugby au fost găsiți vinovați de uciderea unui student în Argentina, într-un caz care a indignat publicul și a dezvăluit atitudinile rasiste din țară. 

Cinci dintre atacatori au fost condamnați la închisoare pe viață – care în Argentina este de maximum 35 de ani – pentru rolul lor în uciderea lui Fernando Báez Sosa, în vârstă de 18 ani, singurul copil al a doi imigranți paraguayeni. 

Toți cei opt au vârste cuprinse între 21 și 23 de ani. Crima brutală, comisă în ianuarie 2020, a fost unul dintre cele mai importante cazuri penale din ultimii ani în țară. 

Báez Sosa și prietenii săi sărbătoreau într-un club de noapte din orașul de pe litoral Villa Gesell, când a izbucnit o altercație între ei și jucătorii de rugby. 

Ambele grupuri au fost date afară din locație, dar câteva minute mai târziu, jucătorii de rugby s-au năpustit asupra lui Báez Sosa, lovindu-l cu piciorul și bătându-l în timp ce zăcea pe pământ. Unii dintre ei au încercat să împiedice trecătorii să intervină.

Noua Zeelandă recuperează 3 tone de cocaină care plutesc în mare

Autoritățile din Noua Zeelandă au recuperat 3,2 tone de cocaină, în valoare de peste 300 de milioane de dolari, găsite plutind în Oceanul Pacific și despre care se crede că se îndreaptă spre Australia.

Poliția a declarat că transportul de 81 de baloți, care a plutit la sute de kilometri nord-vest de națiune, a fost recuperat datorită informațiilor de la Alianța Five Eyes, care include și Australia, Statele Unite, Canada și Regatul Unit.

Oficialii cred că drogurile au fost aruncate într-un „punct de tranzit plutitor” din Oceanul Pacific, de unde urmau să fie ridicate și duse în Australia.

Rețelele de socializare au fost blocate în Etiopia pentru a opri disputele religioase violente

Accesul la platformele de social media a fost restricționat în Etiopia după protestele violente declanșate de o ruptură în cadrul Bisericii Ortodoxe din țară. 

Protestele au izbucnit în regiunea Oromia când trei oficiali ai Bisericii s-au declarat arhiepiscopi luna trecută și și-au înființat propriul corp de conducere. Cel puțin 30 de persoane au fost ucise în confruntările care au început pe 4 februarie.

 Biserica oficială a făcut apel la demonstrații împotriva noului corp de conducere, acuzând guvernul etiopian de „amestecare” în treburile interne ale instituției religioase, după ce premierul Abiy Ahmed le-a cerut miniștrilor săi să rămână în afara disputei. 

Statul etiopian a menținut în mod tradițional legături strânse cu Biserica Ortodoxă, căreia îi aparține peste 40% din populație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel