Kovesi, procuror şef european. Vladimir Tismăneanu: Este pentru România cum a fost pontificarea lui Karol Wojtyla pentru polonezi

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Vladimir Tismăneanu a scris pe pagina sa de Facebook că alegerea Laurei Codruţa Kovesi la şefia EPPO este un moment istoric pentru România şi face o comparaţie cu momentul în care polonezul Karol Wojtyla a fost pontificat Papa Ioan Paul al II-lea. 

"Ştiu, este o hiperbolă, dar nu pot să-mi stăpânesc gândul. Pentru noi, într-un fel, numirea Laurei Kovesi ca procuror-şef al UE înseamnă ceea ce-a fost pentru polonezi alegerea cardinalului Karol Wojtyla drept Papa Ioan Paul al II-lea. Era în 1978, propaganda regimului Gierek s-a dezlănţuit după vechile reţete kaghebiste.

În 1979, Papa a mers in Polonia, a fost un moment de extaz al libertăţii. Lupta acestei femei de un curaj greu de egalat cu un sistem putred, venal, metastatic, este una din acele pagini care ne dau dreptul să vorbim, fără urmă de ezitare, despre istoria onoarei în Europa de Est. Abia aştept prima vizită oficială a procurorului-şef al UE la Bucureşti...", a scris Vladimir Tismăneanu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel