Stoltenberg (NATO) acuză China că a răspândit minciuni în favoarea Rusiei: Să se alăture restului lumii

Sursa foto: Facebook Jens Stoltenberg
Sursa foto: Facebook Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg a acuzat China că a răspândit minciuni în favoarea Federației Ruse.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a acuzat Republica Populară Chineză că a răspândit minciuni în favoarea Rusiei: 

„Avem o responsabilitate să ne asigurăm că războiul nu escaladează. De asemenea, mă aștept la mai mult ajutor pentru cei care au presiuni din partea Rusiei (...). Mă aștept, totodată, să văd care este rolul Chinei în această criză, să aleagă propria lor cale, independent de Moscova. China a adus Rusiei un ajutor, inclusiv prin faptul că a răspândit minciuni, iar aliații noștri sunt îngrijorați că Republica Populară Chineză ar putea aduce un ajutor material Rusiei.

Mă aștept ca liderii să ia atitudine și să transmită Chinei că are o responsabilitate. Să se alăture restului lumii și să facă un apel la pace, să terminăm războiul“, a spus Jens Stoltenberg.

China se opune excluderii Rusiei din G20. Putin „dorește să meargă” la summit-ul liderilor grupului de anul acesta

China a declarat că niciun membru al G20 nu are dreptul să „expulzeze o altă țară”, pe fondul unor rapoarte conform cărora SUA și aliații săi occidentali evaluează dacă Rusia ar trebui să mai rămână în grupul economiilor lider, după invadarea Ucrainei.

„Rusia este un membru important [al G20]”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Wang Wenbin, adăugând că Rusia aparține principalelor economii ale lumii „adunate” de G20.

Wang a mai spus că G20 ar trebui să „practice un adevărat multilateralism” și „să consolideze solidaritatea și cooperarea”.

Tot miercuri, ambasadorul Rusiei în Indonezia, Lyudmila Vorobieva, a declarat că președintele Vladimir Putin „dorește să meargă” la summitul liderilor G20 de la Bali, la sfârșitul acestui an. Vorobieva a spus că prezența lui Putin va „depinde de multe, multe lucruri, inclusiv de situația Covid, care se îmbunătățește” (citește continuarea AICI).

Putin zice că Rusia nu mai acceptă plăţi în euro sau dolari pentru gazele exportate în UE

Rusia nu va mai accepta plăţi în euro sau dolari pentru gazele exportate în ţările Uniunii Europene, a anunţat, miercuri, 23 martie, preşedintele Vladimir Putin.

„Am luat decizia de a implementa o serie de măsuri pentru a trece la plăţi în ruble pentru gazul rusesc exportat şi să renunţăm la toate tranzacţiile în monede care au fost compromise", a declarat Vladimir Putin, potrivit cotidianului Le Monde, cu ocazia participării la o şedinţă a Guvernului de la Moscova.

Vladimir Putin a cerut Băncii centrale de la Moscova să instituie în cel mult o săptămână un sistem de plăţi exclusiv în ruble pentru exporturile de gaz spre Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană, Alianţa Nord-Atlantică şi Grupul G7 au impus Rusiei sancţiuni masive, inclusiv la nivel financiar, din cauza invaziei militare în Ucraina (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel