Stoltenberg: ”Locul Ucrainei este în familia euro-atlantică”. Reacția lui Viktor Orban: ”Ce?!”

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Liderul Ungariei, Viktor Orban, a reacționat pe Twitter după ce Stoltenberg a făcut marea afirmație: ”Locul de drept al Ucrainei este în familia euro-atlantică”.

Liderul Ungariei, Viktor Orban, i-a răspuns șefului NATO, după ce acesta vizitat Ucraina și a concluzionat că locul țării devastate de război este în NATO.

"Ce?!", a fost răspunsul postat de Viktor Orban vineri pe Twitter, alături de un link către un articol scris de Politico:

Nu este prima dată când liderul Ungariei este în total dezacord cu partenerii săi occidentali, deși Ungaria este membră a NATO și a Uniunii Europene.

De ani de zile, Ungaria s-a plâns și a fost deranjată de comportamentul Ucrainei față de cei aproximativ 150.000 de etnici maghiari, vorbitori de maghiară din vestul Ucrainei, după ce Kievul a adoptat în 2017 o lege care limitează limbile minoritare, potrivit Al Jazeera.

”Acesta este războiul lor, nu al nostru”

Și, spre deosebire de majoritatea țărilor NATO, Ungaria a refuzat să rupă legăturile cu Rusia și a acuzat UE că prelungește conflictul.

În februarie, el a prezentat războiul drept o bătălie ”între două țări slave care se luptă una împotriva celeilalte”. ”Acesta este războiul lor, nu al nostru”, a spus el.

Alături de Turcia, Ungaria  blochează și calea Suediei către aderarea la NATO și după cum se știe deja, fără un vot în unanim al membrilor NATO, nu ar fi posibilă aderarea unui nou stat la alianță.

Vezi și: Chirieac: Dacă mâine ar fi admisă Ucraina în NATO, tot mâine NATO intră în război cu Rusia

Jens Stoltenberg, șeful celei mai mari alianțe militare din lume, a făcut joi prima sa călătorie de război în Ucraina.

Alături de președintele Volodimir Zelenski, el le-a spus reporterilor că ”Locul de drept al Ucrainei este în familia euro-atlantică”. Zelenski a acceptat invitația NATO la un summit din iulie în Lituania, dar a spus că ceea ce are nevoie Ucraina este aderarea la NATO.

”Toți aliații NATO au convenit că Ucraina va deveni membră”

Vineri, în timp ce se îndrepta către o întâlnire a aliaților occidentali ai Ucrainei la baza aeriană Ramstein din Germania, Stoltenberg a declarat reporterilor: ”Toți aliații NATO au convenit că Ucraina va deveni membră”.

Unul dintre principalele obiective de război ale Rusiei este de a bloca Ucraina să devină vreodată membră NATO, un punct reiterat joi de Kremlin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel