Stoltenberg, mesaj după ce șeful său de cabinet a sugerat că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Federației Ruse pentru a adera la NATO

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Jens Stoltenberg a vorbit despre remarcile șefului său de cabinet privitoare la Ucraina și NATO.

În această săptămână a apărut o dispută diplomatică între NATO și Ucraina, declanșată de o sugestie a șefului de cabinet al lui Jens Stoltenberg, Stian Jenssen, că Ucraina ar putea fi nevoită să renunțe la teritorii în schimbul aderării la NATO.

Ucraina a reacționat cu furie, numind ideea „ridicolă”. Ieri, Stian Jenssen a revenit de la observațiile sale de ieri, admițând că au fost o „greșeală”.

Astăzi, șeful lui Jenssen, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a intervenit.

„Ucrainenii și numai ucrainenii sunt cei care pot decide când există condiții pentru negocieri și care este soluția acceptabilă”, a spus dl Stoltenberg.

Secretarul general a insistat că „politica NATO este neschimbată – noi sprijinim Ucraina”. El a specificat că acesta a fost și mesajul șefului său de cabinet.

La cel mai recent summit de luna trecută, NATO a declarat că va formula o invitație Ucrainei „când membrii vor fi de acord și vor fi îndeplinite condițiile”.

CITEȘTE ȘI       -      NATO revine cu un nou mesaj, după ce Ucraina a reacționat furios la sugestia unui înalt oficial al Alianței care a vorbit despre cedarea de teritorii către Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel