Strănepoata unui lord englez a renunțat la Marea Britanie pentru un sat din România. "Într-o țară despre care nu am auzit. Doamne, ce frumos este!"

Rosie Cornwallis, strănepoata unui lord englez a renunțat la Marea Britanie pentru un sat din România.

Rosie Cornwallis, strănepoata unui lord englez, a cumpărat o casă din România pe care n-a văzut-o decât în poze, într-o țară despre care nu ştia nimic. Este povestea stră-stră-nepoatei Lordului Charles Cornwallis, care s-a îndrăgostit de un mic sat din Transilvania.

Femeia s-a mutat în Valea Târnavei Mici, la 15 kilometri de Sovata și de Lacul Ursu. Spune că a găsit acolo ceea ce căuta de-o viață. Liniștea. 

"Am cumpărat o casă pe care n-am văzut-o decât în poze, într-o țară despre care nu am auzit", a spus Rosie pentru Antena 3 CNN.

Se întampla în 2013. Femeia și-a vândut o cabană din Anglia pentru a restaura și tranforma această casă din România într-un loc ce amintește de locuințele transilvănene de odinioară.

Rosie Cornwallis: Totul a fost o nebunie!

"Pe neașteptate am văzut acest loc, ieșit din comun, Transilvania. Mă întrebam ce se întâmplă acolo. Cineva a pus pe Airbnb fotografii cu zonele rurale, cu păsări, flori. Și m-am gândit: Doamne, ce frumos este! Și la patru dimineața am căutat pe Google proprietăți de vânzare în Transilvania și a apărut acest loc, care nu avea acoperiș, electricitate și nici apă. Era foarte scump. Totul a fost o nebunie!", a mai spus femeia.

Deși este stră-stră-nepoata Lordului Cornwallis, locotenentul general al armatei britanice din timpul revoluției americane, cel care a ajutat la victoria britanică in Bătălia de la Monmouth, Rosie Cornwallis spune că vrea să trăiască visul aici, în inima Transilvaniei. Femeia a locuit de-a lungul timpului în Franța, New Mexico și India, dar se pare că nicăieri nu s-a simțit mai bine decât în țara noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel