Prezidențiabilul PMP, Elena Udrea, a insistat, luni seară, că episodul "Robert Turcescu lt.-colonel sub acoperire" ar trebui raportat la scandalul ofițerilor acoperiți din rândul candidaților la Președinție, declanșat de președintele Traian Băsescu. Retorica Elenei Udrea alimentează o teorie vehiculată de unii analiști, conform căreia, la nivel politic, dezvăluirile lui Turcescu vor fi folosite de tabăra Băsescu pentru a crește magnitudinea amenințărilor șefului statului privind devoalarea unui spion înscris în cursa pentru Cotroceni.
Invitată, luni seară, la România Tv, să comenteze pe marginea "spovedaniei" jurnalistului Robert Turcescu, Elena Udrea alegea cu insistență să lege acest scandal de cel al candidatului ofițer acoperit.
"Gândiți-vă ce înseamnă asta pentru un politician de calibru care candidează la Președinția României. Cred că dacă sunt candidați care ascund o astfel de situație în CV-ul lor nu știu dacă acum trebuie neapărat să recunoască, dar probabil că trebuie să acționeze în consecință și să se retragă. Înțeleg că avem cel puțin un candidat la Președinție care ar fi fost candidat acoperit", a declarat Elena Udrea.
Ea a subliniat că ar exista consecințe dezastruoase dacă unul dintre candidați va sfârși, la fel ca Robert Turcescu, să cedeze unei imense presiuni și să procedeze precum jurnalistul Tv.
"Apăsarea pe care dl. Robert Turcescu a avut-o și care l-a făcut, l-a determinat să recunoască public lucrul acesta, este una care se poate întâmpla oricui. Ne putem aștepta ca un candidat care ajunge cu un astfel de secret bine ascuns președinte, că este pus în situația de a fi șantajat, de a face anumite lucruri și ne trezim că la o presiune atât de mare cedează și procedează precum a procedat Robert Turcescu", a spus șefa PMP.
Elena Udrea a trasat din nou o paralelă între cazul Turcescu și cel al ofițerului acoperit vizat de avertismentul președintelui Băsescu. Deși, la întrebarea moderatorului, Udrea a precizat că dezvălurile lui Turcescu nu ar trebui să fie un exemplu pentru candidații la Președinție, argumentația liderului PMP asta sugerează.
"Acum am văzut ce a făcut un ziarist, și un ziarist important; eu nu spun că trebuie să fie un exemplu, eu spun doar că noi vedem ce înseamnă când cineva care are o putere acționează, sau a acționat în trecut, la dublă comandă. Pentru noi, ceilalți, care nu suntem ofițeri acoperiți, este relevant cazul cuiva ca a lui Robert Turcescu și raportat cu ce ar putea să se întâmple cu un președinte al României", a mai declarat președintele PMP.
Dezvăluirile lipsite de explicații ale lui Robert Turcescu despre apartenența sa la un serviciu secret au stârnit numeroase scenarii. Potrivit unuia dintre ele, lansat de analiști și jurnaliști, "spovedania" lui Robert Turcescu urmărește să-l forțeze pe candidatul ofițer acoperit vizat de Băsescu să ia decizia auto-devoalării. Dacă un candidat ar face însă acest pas, ar fi o încălcare a legii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu