Strigătul unui europarlamentar bulgar către Nehammer: Dezastru! / Cât ne costă, de fapt, decizia Austriei de a nu ne primi în Schengen

Agerpres
Agerpres

Europarlamentarul bulgar Andrei Novakov  a vorbit despre pierderile financiare de la granițele României și Bulgariei ca urmare a faptului că cele două state au rămas în afara Spațiului Schengen cu frontierele terestre.

Andrei Novakov, europarlamentar bulgar, a oferit un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN, unde a explicat care sunt pierderile financiare ale celor două state est-europene ca urmare a faptului că nu fac parte din spațiul de liberă circulație.

„Dezastru. Știu că sună ca și cum ar fi un dezastru. Nu are o bază științifică, dar este un dezastru“, a spus el cu privire la impactul economic al deciziei Austriei împotriva României și Bulgariei.

„Știu acest lucru din fapte. Fiecare camion aflat la graniță, pentru fiecare zi de așteptare, pierde mai mult de 200 de euro pentru proprietarul său“, a punctat europarlamentarul din Bulgaria.

Potrivit acestuia, din cauza deciziei lui Karl Nehammer, anual se pierd sute de milioane de euro. Plus de asta, poluarea în zona de frontieră crește, ca urmare a vehiculelor care trebuie să aștepte.

„Ca să nu mai vorbim de impactul asupra regiunilor de frontieră, de impactul asupra mediului. Și, știți, fără niciun motiv.

Camioanele bulgare și românești așteaptă câteva zile în Croația pentru a se întoarce acasă. Și apoi trebuie să aștepte la întoarcere.

Așa că petrec o săptămână doar la graniță, în loc să câștige bani și să livreze bunuri.

Acesta nu este un tratament egal în comparație cu transportatorii germani, austrieci, francezi și italieni.

Ceea ce cred eu este că camioanele bulgărești și românești sunt cea mai nouă flotă din Europa. Acestea pot oferi prețuri foarte bune clienților lor. Și nu este corect să cheltuim atât de mult sau nimic așteptând la granițe

Și, nu în ultimul rând, șoferii, oamenii care se află în camioane, trăiesc la granițe fără toalete, fără mâncare, fără niciun fel de facilități.

Ajunul Crăciunului mi l-am petrecut la graniță. Am fost la graniță, la mai multe granițe. Pe cea bulgaro-română, pe cea bulgaro-sârbă și pe cea sârbo-croată.

Este foarte trist să vezi atâția oameni de Crăciun stând acolo și văzându-și familiile doar prin telefoane.

Cineva încearcă să obțină câteva procente în plus la alegerile din Austria. Acest lucru nu este corect. Aceasta nu este Uniunea Europeană pentru care luptăm“, a punctat europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel