Stroe: În mod obligatoriu trebuie să facem asta pentru a schimba opinia Austriei despre aderarea României la Schengen

Foto: Facebook Ionuț Stroe
Foto: Facebook Ionuț Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, miercuri, că autorităţile române trebuie să insiste, în mod obligatoriu, pentru a schimba opinia Austriei cu privire la aderarea la spaţiul Schengen.

'În mod obligatoriu, aş spune, trebuie să insistăm pentru a schimba această opinie (a Austriei cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen).

Practic, dacă e să ne raportăm la ceea ce s-a întâmplat anul trecut, depindem de această poziţie inflexibilă, cel puţin până în momentul de faţă, a Austriei şi suntem obligaţi să facem orice fel de demers pentru a modifica acest lucru.

Dacă se modifică lucrul acesta, cu siguranţă, vom accede în Schengen foarte rapid', a afirmat Ionuț Stroe, la sediul central al PNL, întrebat dacă sunt şanse să fie schimbată poziţia Austriei cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen.

Cătălin Predoiu, se întâlneşte, miercuri, la Viena, cu omologul său austriac, Gerhard Karner

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, se întâlneşte, miercuri, la Viena, cu omologul său austriac, Gerhard Karner, a informat MJ.

Aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen a fost respinsă, la finalul anului trecut, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne al UE, desfăşurat la Bruxelles, cu două voturi împotrivă, al Austriei şi al Ţărilor de Jos. 

Viena este hotărâtă să blocheze aderarea României în Schengen

Viena rămâne hotărâtă să blocheze în continuare aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, a declarat cancelarul austriac Karl Nehammer, vineri, într-o conferință de presă cu Olaf Scholz, potrivit presei austriece. La un an și jumătate de la preluarea mandatului, cancelarul german a făcut vineri prima vizită oficială în Austria.

Referitor la demersul Austriei de a bloca intrarea României și Bulgariei în spațiul european de liberă circulație, cancelarul austriac a spus, într-o conferință de presă comună cu cancelarul german, că „acum, pentru prima dată, în interiorul Uniunii Europene au fost luate mai mult în considerare extraordinar de marile provocări ale Bulgariei în problema migrației, prin granița sa deosebit de lungă cu Turcia”, scriu Volksblat și Die Presse.

Karl Nehammer a spus însă că asta nu înseamnă însă că Austria își va schimba poziția privind blocarea României și Bulgariei în Schengen.

La rândul său, Olaf Scholz a reiterat poziția Germaniei de susținere a aderării României și Bulgariei la spațiul european de liberă circulație.

Citește și - Schengen. Bulgaria anunță front comun cu România pentru a-l îndupleca pe Nehammer să accepte cele 2 țări / Pe ce mizează autoritățile de la Sofia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel