Structuri misterioase din piatră, vechi de 7.000 de ani, pot face parte din cultul preistoric al vacilor / FOTO

Structuri misterioase din piatră, vechi de 7.000 de ani, pot face parte din cultul preistoric al vacilor / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Structuri misterioase din piatră, vechi de 7.000 de ani, pot face parte din cultul preistoric al vacilor / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Cercetătorii au descoperit că structurile din nord-vestul Arabiei și care datează de mai bine de 7.000 de ani ar fi putut face parte dintr-un cult preistoric al vacilor.

Mai mult de 1.000 de structuri misterioase, denumite mustatile (un cuvânt arab care înseamnă „dreptunghi”), au fost documentate în Arabia Saudită. În timp ce aspectul lor variază, ele au de obicei formă dreptunghiulară și adesea constau din două platforme conectate prin doi pereți. Lucrările arheologice indică faptul că unii dintre mustatili aveau o cameră în centru din pereți de piatră care înconjurau o zonă deschisă cu o piatră așezat în picioare în centru.

Noua cercetare întărește o teorie propusă de alți cercetători conform căreia mustatilele aveau un scop ritualistic și, în plus, oferă dovezi că făceau parte dintr-un cult al bovinelor.

"Mustatilele din nord-vestul Arabiei reprezintă primul peisaj ritualic pe scară largă, monumental, oriunde în lume, precedând Stonehenge cu mai mult de 2.500 de ani", a declarat Melissa Kennedy, asistent director al proiectului Arheologie aeriană din Regatul Arabiei Saudite (AAKSA). De asemenea, „aceste structuri pot fi acum interpretate ca instalații rituale care datează de la sfârșitul mileniului șase î.Hr., recentele săpături dezvăluind cele mai vechi dovezi ale [unui] cult al bovinelor din Peninsula Arabică”, a scris o echipă de cercetători într-o lucrare publicată pe 30 aprilie în jurnalul Antiquity.

Cercetarea echipei a dezvăluit „că aceste monumente sunt mai complexe din punct de vedere arhitectural decât se presupunea anterior, cu camere, intrări și ortostate [plăci verticale de piatră]”, a scris echipa în articol, potrivit LiveScience.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel