Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește, pas cu pas, ștrudel cu fructe de toamnă.
1 pachet aluat foietaj (800 gr)
500 gr prune
500 gr pere
500 gr mere
270 gr dulceață de gutui
scorțișoară
1 lingură de miere
Se spală bine fructele și se taie în cuburi aproximativ egale, fără a le îndepărta coaja. Se amestecă cuburile de fructe cu scorțișoară, mierea și dulceața de gutui și se lasă până se pregătește aluatul.
Aluatul foietaj, dezghețat, se întinde în grosime de 1 mm, cu ajutorul sucitorului de aluaturi. Fiecare bucată de aluat se împarte în două.
Fiecare parte de aluat se crestează la unul din capete, cu o formă specială, sau cu un cuțit bine ascuțit, pentru a forma niște raze care nu vor mai permite aluatului să facă acea boltă inestetică în timpul coacerii.
Se așază fructele la capetele necrestate de aluat, apoi se acoperă cu partea de aluat crestată. Se introduc marginile aluatului în interior și se transferă bucățile de ștrudel în tava tapetată cu hârtie de copt, notează a1.ro. Se coc la 180-200 de grade, pentru 30-35 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News