Cu toţii adorăm strudelul de mere. Este delicios şi nu este deloc greu de preparat. Vă prezentăm reţeta secretă a marilor patiseri.
Foi de plăcintă
Mere - 4 unități
Unt topit - 1 lingură
Unt - 1 lingură
Zahar brun - 1 lingura
Scorțișoară măcinată - 1 linguriță
Stafide - 1 mână
Nucile - 1 mână
Pasul 1. Începem să decojim și să tăiem merele.
Pasul 2. Într-o tigaie la foc mediu-mic, adăugați untul netopit, merele tocate, zahărul și scorțișoara.
Lăsați mărul să se înmoaie și apoi adăugați stafidele și nucile.
Pasul 3. Pe o suprafață netedă punem o foaie de plăcinte, tapetăm cu untul topir și lipim deasupra o altă foaie. Repetăm acest pas până când sunt lipite minimum 5 foi de plăcintă. Cu cât sunt mai multe straturi, cu atât strudelul tău va fi mai crocant.
Pasul 4. Umpleți cu mere și pliați marginile și capetele pentru a forma un pachet.
Unge din nou cu unt şi bagă tava la cuptor, la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu