Struguri murați pentru iarnă: o gustare originală sau o garnitură pentru carne

Struguri murați pentru iarnă, o gustare originală sau o garnitură pentru carne. Sursa - pixabay.com
Struguri murați pentru iarnă, o gustare originală sau o garnitură pentru carne. Sursa - pixabay.com

Strugurii murați pentru iarnă sunt o gustare grozavă sau o garnitură pentru carne. Doar deschideți un borcan și savurați-i. 

Pentru a pregăti struguri murați veți avea nevoie de:

struguri - 1 kg (de preferință fără semințe),
batoane de scorțișoară - 2 bucăți,
ienibahar - 4 boabe, 
cuișoare - 4 bucăți,
zahăr - 130 grame,
sare - 1/3 linguriță
piper roz - 0,5 linguriță în fiecare borcan
oțet de mere 6% - 70 ml,
apa - 1 litru.

 


Rețeta, pas cu pas


Turnați apa în oale, adăugați zahărul și sarea și amestecați. Puneți oala pe foc și fierbeți apa.

Între timp, curățați și spălați bine strugurii. În borcanele curate puneți batoanele de scorțișoară, ienibaharul, cuișoarele și piperul ros. Așezați apoi strugurii în borcane. 

Dovlecei umpluți cu paste cremoase: o mâncare delicioasă, care va fi pe placul tuturor

 

Turnați marinada în borcane, acoperiți-le cu capace și lăsați-le 30 de minute. După o jumătate de oră, scurgeți apa înapoi în oală. Se adaugă oțetul de mere și se pune iarăși pe foc. Se dă în clocot și se ia imediat de pe aragaz.

Umpleți borcanele cu marinada și închideți-le cu capace. Borcanele se pun cu gura în jos și se acoperă cu o pătură. Lăsați-le să se răcească, apoi depozitați-le în cămară. 

Prăjitură moale și delicioasă în două culori. Ai nevoie de iaurt și cacao pentru un desert fantastic

Vă asigurăm că strugurii murați sunt foarte gustoși. Dacă nu ați încercat încă, asigurați-vă că faceți măcar un borcan sau două pentru a-i gusta. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

 

Roșii cu busuioc, o gustare gustoasă și parfumată pentru iarnă

 

Vă invităm să faceți roșii murate, adăugând în borcane, pe lângă ingredientele clasice, și busuioc parfumat.

Adăugarea unui singur ingredient poate face o mare diferență în gustul unei conserve. Vă invităm să încercați să gătiți roșii murate, adăugând și busuioc parfumat în borcan.

Ingrediente:

2 kg roșii,

1,5 litri de apă,

1,5 lingură de sare,

3 linguri de zahăr,

5 linguri de oțet 9%,

2 frunze de cireș,

câte o legătură de mărar și de pătrunjel,

legătură de busuioc violet,

2-3 căței de usturoi

3 boabe de ienibahar,

3 boabe de piper negru,

2 cuișoare.

Metoda de gătire

Aranjați condimentele, verdeața și roșiile spălate în borcane. Se toarnă deasupra apă clocotită, borcanele se acoperă cu capace și se lasă la infuzat 15-20 de minute.

Scurgeți apa din borcane într-o cratiță, adăugați sarea, zahărul și puneți-o la fiert. După ce apa dă în clocot, mai fierbeți-o timp de 5 minute, apoi adăugați oțetul.

Tartă răsturnată cu mere și lichior de lămâie. Un desert savuros și irezistibil

Turnați marinada în borcane, închideți-le cu capace și puneți-le cu gura în jos. Înveliți borcanele cu o pătură și lăsați-le la răcit. După ce borcanele s-au răcit, pot fi depozitate într-un loc răcoros și întunecat. Poftă bună!

 

BONUS. Păstrați roșiile proaspete până iarna târziu. Patru metode originale cu care nu veți da greș

Sezonul legumelor proaspete se apropie de sfârșit, iar asta înseamnă că trebuie să știți cum să le păstrați proaspete mai mult timp.

Roșiile pot fi conservate sau păstrate în pivniță. Aflați din acest articol cum se păstrează roșiile pe tot parcursul anului.

Păstrați roșiile proaspete în pudră de muștar. Această opțiune este folosită de gospodinele care nu doresc să facă stea prea mult timp în bucătărie, dar care știu că pudra de muștar conservă perfect legumele. Trebuie să luați borcane de trei litri, hârtie și pudră de muștar.

Spălați roșiile și uscați-le. Puneți primul strat de roșii, fără să le presați. Acoperiți-le cu pudră de muștar. Deasupra se pune o bucată de hârtie, apoi iarăși un strat de roșii. Repetați procedura până terminați roșiile. La sfârșit, închideți borcanele cu capace și coborâți-le în pivniță.

O rețetă neobișnuită, dar foarte apetisantă din varză albă. Iată cum se prepară

Roșii proaspete pentru iarnă cu alcool. Dacă această metodă vi se pare cea mai atractivă, aveți nevoie de roșii; alcool; ață groasă pentru fitil.

Puneți roșiile spălate într-un borcan și adăugați 2 linguri de alcool. Acoperiți borcanul cu un capac și rulați astfel încât alcoolul să fie distribuit uniform în recipient. Aprindeți fitilul și coborâți-l în borcan, apoi închideți-l imediat ermetic. 

Cea mai rapidă și delicioasă cină: cartofi, pregătiți la cuptorul cu microunde în doar 15 minute

Roșii proaspete pentru iarnă învelite în ziare. Trebuie să luați mai multe ziare și să înfășurați fiecare roșie separat, apoi să le puneți pe toate la frigider. În același timp, asigurați-vă că umezeala nu ajunge pe ziare, iar dacă se întâmplă acest lucru, schimbați ziarele.

Roșii proaspete pentru iarnă în rumeguș. Unele gospodine pun roșii în cutii cu rumeguș sau fân. Cutiile se depozitează în pivniță.  Pentru ca rezultatul să corespundă așteptărilor, trebuie să găsiți rumeguș sau fân proaspăt și să acoperiți fundul unei cutii. Apoi aranjați roșiile în rânduri cu codițele în sus.

Următorul pas este să le acoperiți cu hârtie și să presărați un strat de rumeguș, apoi așezați alt strat de roșii. Repetați până când terminați roșiile. Temperatura în pivniță nu trebuie să fie mai mare de 10°C. Dacă respectați toate regulile, la iarnă vă veți bucura de roșii parfumate și coapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel