Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) vine cu un anunț important pentru utilizatorii aplicației pentru verificarea certificatelor COVID.
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat că este necesară actualizarea, pe dispozitivele cu sistem de operare Android, a aplicaţiei Check DCC care permite verificarea certificatelor digitale UE COVID-19.
"Vă informăm că este necesară actualizarea aplicației Check DCC, întrucât au fost realizate modificări la gateway-ul european. Actualizarea aplicației a fost realizată de echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale, iar noua versiune a fost publicată, în urmă cu puțin timp, în Google Play. Vă reamintim, aplicația Check DCC este disponibilă și pe dispozitivele cu sisteme de operare iOS și în versiunea web, la următorul link: https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc.", a transmis STS pe pagina de Facebook a instituției.
Certificatul verde să nu fie privit ca metodă de constrângere pentru ca populația să se vaccineze, a transmis joi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
„Propunerea pe care am făcut-o eu se referă la faptul că acest certificat verde nu trebuie perceput ca o metodă de constrângere în ceea ce privește vaccinarea. Eu sunt un susținător al vaccinării și lucrul acesta l-am demonstrat în toată activitatea mea și în declarațiile publice. Din păcate, în România, majoritatea populației nu s-a vaccinat. Deci, plecăm de la o realitate. Atunci, scopul este să încercăm să facem în așa fel încât populația să perceapă vaccinarea ca pe un act de protecție individuală și colectivă și nu ca pe un fenomen de constrângere”, a spus, joi seară, la Digi 24, Alexandru Rafila, ministru al Sănătății.
„În momentul în care vom observa – și în asta constă propunerea pe care am făcut-o – o reluare a creșterii, care este consistentă, adică să fie o creștere care să dureze, de exemplu trei săptămâni (...), să putem să introducem pentru anumite tipuri de activități, și rămâne să discutăm care sunt acestea, certificatul verde. În momentul în care înregistrezi o scădere constantă și o scădere consistentă, de exemplu 0,5 e o incidență foarte mică, să poți să renunți la el”, afirmă Rafila, care crede că o astfel de măsură este predictibilă și anunțată din timp, astfel încât populația să știe la ce se așteaptă. Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News