O studentă a fost torturată de un bărbat alături de care avea o aventură, după ce soția acestuia aflase de cei doi.
O studentă de 26 de ani a fost torturată la propriu de bărbatul de 45 de ani alături de care avea o aventură. Soția bărbatului aflase de relația extraconjugală, dându-i motiv acestuia să își terorizeze tânăra amantă. Studenta a fost supusă unor tratamente grotești, fiind legată, bătută, umilită și amenințată, relatează Realitatea.net.
Studenta și bărbatul de 45 de ani aveau o aventură, care s-a terminat în momentul în care soția acestuia i-a surprins în timpul unor momente intime. Pentru că nu a suportat despărțirea de soție, bărbatul și-a cerut iertare într-un mod care l-a adus în instanță. Și-a filmat amanta în timp ce o tortura, apoi i-a trimis clipul soției.
Bărbatul a ademenit-o pe tânără la barul său unde au consumat băuturi alcoolice, apoi i-a propus să meargă la o locuință din apropierea barului. În locuință, tânăra a fost legată și bătută, fiind amenințată cu moartea. Toate acestea pentru ca studenta să își ceară iertare soției înșelate. Toate cele întâmplate au fost filmate de o angajată a bărbatului.
Judecătoria Deva l-a condamnat pe agresor la 3 ani și 2 luni de închisoare pentru lipsire de libertate și șantaj, dar sentința nu este definitivă. Angajata care a participat la toate cele întâmplate a primit un an de închisoare.
Diferențele de gen care generează fenomene precum violența domestică au intrat și în atenția instituției președinției. Klaus Iohannis adaugă că "violenţa împotriva femeilor, inegalitatea de gen şi discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forţele".
"Încurajez, de aceea, susţinerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional, în societate, politică şi economie, cât şi implicarea bărbaţilor ca parteneri activi în viaţa de familie", încheie şeful statului.
Data de 8 mai a fost declarată, în 2015, Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în România.
De altfel și comunitatea internațională a observat faptul că în România, violența este un fenomen ce încă predomină. Departamentul de Stat american a publicat raportul anual privind situaţia drepturilor omului în lume; referitor la România, în 2020 se constată persistenţa unor probleme legate de tratamente crude, inumane sau degradante, corupţia larg răspândită, anchetarea deficitară a violenţei împotriva femeilor şi violenţa împotriva persoanelor instituţionalizate cu dizabilităţi sau a membrilor unor minorităţi etnice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci