Următoarele două săptămâni vor fi pline de premiere pentru cei peste 300 de elevi de clasa a XI-a, din România, Republica Moldova şi din comunităţile de români, din Serbia şi Ucraina: vor locui în cămine studenţeşti, vor trăi prima sesiune, iar unii vor vedea pentru prima dată Timişoara. Practic, află ce înseamnă să fii student cu acte în regulă şi au parte de #CeaMaiTareVară19.
Publicitate
Pentru ei a început West Summer University, un proiect devenit tradiţie dezvoltat de OSUT, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara, care se desfăşoară în perioada 24 iulie - 09 august 2019.
În cadrul WSU, elevii care au fost selectaţi în program vor urma cursuri, seminarii şi laboratoare reprezentative pentru anul I de studiu, susţinute de profesori şi doctoranzi. Acestea vor fi predate în cadrul facultăţii pentru care tinerii au optat în formularul de înscriere.
În plus, participanţilor le-au fost pregătite şi o serie de activităţi informale, diverse jocuri de cunoaştere, activităţi sociale, workshop-uri, un tur al oraşului şi o deplasare în staţiunea Straja, din judeţul Hunedoara, după terminarea celor două săptămâni ale proiectului propriu-zis.
"West Summer University este un proiect care, în ultimii ani, aduce vara culoare pe holurile Universităţii de Vest din Timişoara. Accesul timpuriu al tinerilor valoroşi în mediul universitar reprezintă una dintre preocupările noastre constante. Experimentarea vieţii de student, în cea mai mare instituţie de învăţământ superior din vestul ţării, le oferă tinerilor posibilitatea să-şi cunoască opţiunile încă din timpul liceului şi să descopere facultatea care li se potriveşte. Când faci ceea ce îţi place, rezultatele se văd în viitor", transmite prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.
Scopul principal al proiectului West Summer University este facilitarea de informaţii pentru peste 20.000 de elevi din România, Republica Moldova şi Serbia în legătură cu programa facultăţilor din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi prezentarea mediului universitar pentru un număr de 300 de elevi, pe perioada a două săptămâni. Obiectivul proiectului îl reprezintă diminuarea abandonului şcolar, dar şi informarea tinerilor indecişi în privinţa facultăţii pe care doresc să o urmeze.
Proiectul "West Summer University" a fost premiat ca "Proiectul de voluntariat al anului 2014 în domeniul educaţie", la Gala Naţională a Voluntarilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu