Studenții dau în judecată universitățile din Marea Britanie. Spun că restricţiile anti-Covid le-au perturbat cursurile. Au un caz?

Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ

Studenţii din Marea Britanie îşi vor înapoi banii de pe taxele de şcolarizare din perioada Covid, motivând că au plătit "degeaba" şi au avut parte doar de cursuri online fără interacţiune şi fără stagii de practică.

Imaginează-ţi că îţi petreci primii ani de facultate închis în casă, captiv în faţa unui calculator, urmărind cursuri online preînregistrate în timpul unei pandemii globale. Iar acum... imaginează-ţi că pentru asta plăteşti câteva mii de lire!⁠

Vrei o rambursare?⁠ Sigur că da. Doar ai plătit pentru "experienţa totală" de student, nu? Cel puţin aşa gândesc tinerii din Marea Britanie care consideră că au dat un car de bani pentru doi ani de studiu în care n-au avut contact cu profesorii, cu studenţii, nu şi-au putut susţine multe dintre stagiile de practică, fizic, perioadă despre care - spun ei - nu şi-ar fi meritat investiţia. 

În acest sens, aproximativ 120.000 de studenți și absolvenți din Marea Britanie dau în judecată universitățile pentru întreruperile educaționale cauzate de Covid, notează Financial Times.⁠ 

Milly White, protest tacit la festivitatea de absolvire

Fotografia cu Milly White, o tânără studentă care afișează un semn pe care scrie „Vreau o rambursare” pe căptușeala interioară a robei de absolvire, a devenit virală. A fost forma ei de protest cu totul inedită, chiar la festivitatea de absolvire.

Comisia de evaluare UCL a cerut studenților să urmeze procedura de plângeri, sau un proces de arbitraj pentru soluționarea nemulțumirilor din învățământul superior, înainte de a intra în litigiu. Judecătoarea Barbara Fontaine, cea care se ocupă de caz, e de părere că studenții nu trebuie să facă acest lucru. Chiar ea a declarat, potrivit sursei citate, că încurajează ambele părți la dialog pentru a se ajunge la o înțelegere și, în acest sens, a ordonat o pauză de opt luni în proceduri.

Dacă au succes, revendicările ar putea duce la rambursarea unui cumul de bani pentru sectorul învățământului superior din Regatul Unit, sume care se ridică la sute de milioane de lire sterline. Cu toate acestea, mai mulți avocați cred că studenții s-au înhămat la ceva "prea mare" şi sunt slabe şansele ca tinerii să-şi poată scoate despăgubirile de la statul britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel