Studenţii Facultăţii de Drept din cadrul ASE Bucureşti pot merge în programe Erasmus în Elveţia. Un sprijin important a venit şi din partea ambasadorului Elveţiei la Bucureşti, E.S. Arthur Mattli.
"Avem parteneriate în Spania, în Madrid, Barcelona, Granada, în Italia, Franţa, în Turcia, tot pe program Erasmus. Avem şi în Elveţia un program de tip Erasmus, cu finanţarea statului elveţian", a declarat conf.univ.dr. Ovidiu Ioan Dumitru, decanul Facultății de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București.
"Cu siguranţă, unul dintre cei mai buni ambasadori prezenţi la Bucureşti este ambasadorul elveţian Arthur Mattli. Probabil că, prin domnia sa, s-au reuşit aceste parteneriate", a intervenit Bogdan Chirieac.
"Am avut şansa să îl cunoaştem, pentru că a fost la unul dintre proiectele noastre încă de la început. Pe lângă practică, avem un proiect numit Cariere Juridice, unde invităm practicieni să ne prezinte cariera lor, ce au considerat de-a lungul timpului că a fost important, iar domnul ambasador ne-a făcut onoarea de a veni la una dintre aceste sesiuni. Într-adevăr, ţinem legătura cu dânsul.
La Fribourg ţinem legătura şi cu domnul decan al Universităţii de acolo. Noi dorim să extindem programul, şi pe Elveţia, pe Turcia, pe ţările extracomunitare", a mai declarat Ovidiu Ioan Dumitru.
Noul program de studii universitare de licenţă Drept din cadrul Facultăţii de Drept a Academiei de Studii Economice – universitate prezentă în clasamentul Times Higher Education World University Ranking 2020, ocupând locul 1 în România și 801-1000 pe plan mondial – are o durată a studiilor de patru ani.
După promovarea examenului de finalizare a studiilor, absolvenţii programului de studii din cadrul domeniului de licenţă Drept obţin titlul de „Licenţiat în drept”.
Prin programul de studii universitare de licenţă, Facultatea de Drept va asigura formarea viitorilor profesioniști în domeniul juridic, asigurând pregătirea acestora pentru activități specifice ariei juridice în diverse domenii de activitate (cum ar fi, spre exemplu, justiție, administraţie publică, mediul de afaceri, activități non-profit sau altele).
Parcurgerea celor patru ani de studiu intens la Facultatea de Drept oferă garanția unei pregătiri profesionale temeinice adaptată cerințelor pieței muncii, ajutându-te să fii în preferinţele angajatorilor.
Caracterul interdisciplinar, realizarea de conexiuni, gândirea critică, logica reprezintă constante ale programului de studii juridice creând, astfel, contextul dobândirii de cunoştinţe în domenii variate, precum drept, economie, management, finanţe.
Curricula Facultăţii de Drept recurge la a combina planul de învăţământ cu internship-ul necesar fiecărui student. Materiile care vor face obiectul predării la Facultatea de Drept sunt interactive – oferind garanția unei pregătiri profesionale temeinice adaptată cerințelor pieței muncii – şi sunt diferite de la un an universitar la altul/de la un semestru la altul.
Cu siguranţă, pentru a fi remarcat şi mai mult pe piaţa muncii, studenții pot continua studiile de licență cu parcurgerea celui de-al doilea nivel al sistemului de educație superioară oferit de Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice, respectiv programele de Masterat ”Dreptul European al Afacerilor” & ”Drept Antreprenorial”.
Programele de masterat urmăresc să creeze, să valorifice şi să disemineze cunoştinţe, competenţe, realizând dezvoltarea unui mediu performant de învăţământ şi de cercetare.
Fundamentul acestor performanţe îl constituie formarea unor specialişti în domeniul dreptului, cu o înaltă etică profesională.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News