Studenţii nord–coreeni trimişi la muncă în agricultură şi construcţii pentru 10 luni

Kim-Jong-Il
Kim-Jong-Il

Coreea de Nord își închide universitățile pentru următoarele 10 luni și trimite studenții la muncă în fabrici, in agricultură și în sectorul construcțiilor, străduindu-se să-și reconstruiască economia, relatează Coreea de Nord încearcă să-și atingă obiectivul de a deveni o "natiune mare, prosperă și puternică" până în anul 2012, care marchează aniversarea a 100 de ani de la fondarea statului sihastru.

Kim Jong-il va împlini 70 de ani în februarie și liderul comunist intenționează să își transfere puterea, dar și o națiune puternică din punct de vedere economic, fiului său, Kim Jong-Un.

Rapoartele din Coreea de Sud au indicat că guvernul de la Pyongyang a ordonat închiderea tuturor universităților și anularea cursurilor până în luna aprilie a anului viitor. Studenții coreeni vot fi puși să lucreze la proiecte de construcţii în marile oraşe, deasemenea există indicii că sunt necesare lucrări de reparații în regiunile agricole, care au fost afectate de un taifun recent destul de mare. Singurele excepții sunt studenții care vor absolvi în următoarele luni și studenții străini.

Analiştii din Japonia susţin că ar putea exista alte motive din spatele deciziei de a dispersa de studenții din întreaga ţară.

"Un motiv ar putea fi posibilitatea apariției de demonstratii în campusurile universitare", a declarat Toshimitsu Shigemura, profesor la Universitatea Waseda din Tokyo şi autor al unui număr de cărţi despre leaderul nord-coreean.

"Conducerea se teme de o revoluție asemănătoare celei din Africa și intuiesc că ar putea începe în universități"

Shigemura a adăugat că, recent, au fost achiziționate echipamente anti-revoltă, inclusiv gaze lacrimogene şi bastoane, iar prezența poliției în punctele cheie din Pyongyang a crescut considerabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel