Studentul care şi-a incendiat profesorul, nemulțumit de nota primită, reținut. Înjurături la adresa jurnaliștilor, la IPJ

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Studentul la Facultatea de Matematică-Informatică a Universității Ovidius din Constanțacare și-a incendiat, astăzi, profesorul din cauza nemulțumirii față de nota primită este audiat la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

UPDATE: Studentul a fost reţinut pentru tentativă de omor, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a informat, printr-un comunicat de presă, că procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa efectuează cercetări într-o cauză penală, aflată în urmărire penală proprie, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. De asemenea, în prezenta cauză, actele de urmărire penală au fost efectuate, prin delegare, şi de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale Constanţa.

"Din cercetări a reieşit faptul că, la data de 27 iunie a.c., un student, nemulţumit de nota obţinută la examen, i-ar fi provocat răni prin incendiere cadrului didactic ce i-ar fi acordat nota respectivă. Bărbatul de 21 de ani a fost condus pentru audieri şi pentru continuarea cercetărilor, iar în cursul acestei zile, în baza probatoriului administrat, a fost reţinut de procurorul de caz pentru o perioadă de 24 de ore", se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Ulterior, tânărul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Constanţa. El va fi prezentat, vineri, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

"Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul dosarului penal întocmit", se menţionează în comunicat.

____________________________________________________________________

La sosirea la sediul IPJ, tânărul de 22 de ani a înjurat jurnaliștii care au încercat să-i adreseze întrebări legate de incident. Acesta este student la Facultatea de Matematică-Informatică a Universității Ovidius din Constanța.

Ar fi aruncat spirt pe profesor și apoi i-a dat foc

Studentul ar fi aruncat spirt pe profesorul în vârstă de 70 de ani și apoi i-a dat foc.

"Universitatea Ovidius din Constanța confirmă incidentul de astăzi dintre un student și un cadru didactic de la Facultatea de Matematică și Informatică. În acest sens, ne dăm tot concursul organelor abilitate pentru desfășurarea anchetei și vom lua toate măsurile legale și regulamentare necesare în această situație", au transmis reprezentanții Universității Ovidius.

Studentul, nemulțumit de o notă primită, și-a incendiat joi profesorul, acesta fiind rănit la un picior, a informat Inspectoratul de Poliție Județean. Conform sursei citate, la data de 27 iunie, în jurul orei 12:30, lucrătorii Poliției Municipiului Constanța - Secția 1 Poliție au fost sesizați că în incinta unei universități din municipiul Constanța a avut loc un incident între un cadru didactic și un student.

"Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanța.

Profesorul a suferit vătămări corporale minore la un picior.

"Cercetările în acest caz sunt în curs de desfășurare pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului și pentru a lua măsurile legale necesare", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel