Studii ample pe COVID-19. Rafila EXPLICĂ fenomenul. "Sunt speculații! Virus multiplicat cu GREȘELI"

Foto: captură digi24
Foto: captură digi24

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila a vorbit despre epidemia de coronavirus, dar și despre studiile care se fac pentru identificarea noului virus. 

"Este un studiu despre cele două forme ale virusului, S și L, una cu patogenitate mai mare și alta cu o patogenitate mai mică. Este un studiu făcut pe 103 pacienți, de către chinezi. OMS a demontrat că există două modele de transmitere ale bolii. A fost un model care afecta grupuri mari, compacte de populație în orașul Wuhan, care datorită acestui mod de transmitere a dus la o mortalitate ridicată, aproape de 4% și un alt model de transmitere, mai difuz, mai răspândit, în zona care are îm mijloc orașul Wuhan, unde, chiar dacă numărul de cazuri a fost important, mortalitatea a fost mult mai mică", a declarat Alexandru Rafila, în direct la Digi24. 

Coronavirus, un virus ARN

"Vreau să vă mai spun un lucru, ca să fie foarte clar cu aceste mutații la aceste virusuri. Sunt virusuri ARN. Și virusul HIV este un virus de tip ARN. Ele întotdeauna când se replică, când se multiplică, se replică cu greșeli. Și această greșeală poate să fie minoră, să nu influențeze în niciun fel, nici patogenitatea, nici ușurința cu care se transmite, nici rezistența în mediul extern, cum sunt 99,9% dintre mutații, dar câteodată poate apărea o mutație importantă", a adăugat.

Mutațiile importante apărute la COVID-19

"Au apărut două mutații importante la acest virus. Una a apărut atunci când s-a transmis de la liliac la un alt animal, nu știm care încă și a doua mutație importantă a fost atunci când s-a transmis de la acel animal necunoscut, la om. Deci astea au fost cele două mutații majore. Ulterior, virusul s-a adaptat pentru transmiterea interumană. Chestiunea legată de posibilitatea reinfectării, mai întâi cu o tulpină și apoi cu cealaltă, sunt speculații, nu sunt demonstrate dpdv. științific, iar reinfectarea la unele persoane poate fi pusă în legătură și cu modul în care reacționaează sistemul imun al pesoanei respective, pentru că după infecție nu reușește să obțină un titlu de anticorpi protectori și se reinfectează cu aceeați tulpină, nu cu una diferită", a completat Alexandru Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel