Studiu - 11 minute de exerciţii fizice pe zi reduc riscul de deces prematur

Fotografie de la Rui Dias/ Pexels
Fotografie de la Rui Dias/ Pexels

O nouă cercetare estimează că 1 din 10 decese premature înregistrate ar fi putut fi prevenite dacă toți participanții la studiu ar fi făcut 75 de minute de activitate fizică în fiecare săptămână.

Alegeri prezidentiale 2024

Doar 11 minute de activitate fizică moderată pe zi pot reduce riscul de deces prematur, potrivit unei analize publicate marți în British Journal of Sports Medicine.

Cercetătorii au analizat datele din aproape 200 de studii care au implicat un total de peste 30 de milioane de participanți din întreaga lume, care și-au raportat singuri nivelurile de activitate timp de cel puțin trei ani.

 Echipa a analizat apoi asocierea dintre activitatea fizică și 22 de rezultate distincte de sănătate, inclusiv 14 tipuri de cancer, ceea ce o face una dintre cele mai mari analize de acest gen, scrie NBC News.

Rezultatele au indicat că persoanele care au fost moderat active timp de 75 de minute pe săptămână – ceea ce înseamnă că s-au implicat în activități precum drumeții, mers pe jos, merg cu bicicleta la serviciu sau se joacă activ cu copiii lor – au un risc mai scăzut de mortalitate generală, boli de inimă, accident vascular cerebral și diferite tipuri de cancer, raportat la persoanele care nu erau active.

Cercetătorii au estimat că 1 din 10 decese premature, definite de Organizația Mondială a Sănătății ca decese între 30 și 70 de ani, calculate în analiza lor, ar fi putut fi prevenite dacă toată lumea s-ar fi implicat într-o activitate fizică moderată timp de 75 de minute pe săptămână.

Aceasta este jumătate din cantitatea de exerciții fizice recomandată de OMS și de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Ambele organizații spun că adulții ar trebui să facă cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată pe săptămână. La nivel global, 1 din 4 adulți nu respectă aceste recomandări.

Noua cercetare subliniază ideea conform căreia chiar și puțină activitate fizică este mai bună decât deloc, a spus Leandro Garcia, autor al analizei și lector de sănătate publică la Queen's University Belfast.

”Mulți oameni cred că, pentru a obține niveluri moderate de activitate fizică sau pentru a atinge aceste niveluri recomandate, trebuie să meargă la sesiuni structurate de exerciții fizice sau să facă într-adevăr activități extra-solicitante, când, în realitate, activitățile pe care le facem în rutina noastră ar putea, de asemenea fi foarte benefice”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel