Studiu: 6 tulburări de alimentație produse de pandemia de coronavirus

Studiu: 6 tulburări de alimentație produse de pandemia de coronavirus / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Studiu: 6 tulburări de alimentație produse de pandemia de coronavirus / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Pandemia de coronavirus a modificat modul în care oamenii se raportează la alimentație, potrivit unui nou studiu.

Mulți oameni s-au orientat spre a găti la domiciliu, datorită singurătății impuse de numeroase lockdown-uri și grijilor legate de contractarea coronavirusului. Cu toate acestea, experții au observat că pandemia a încurajat anumite obiceiuri alimentare. Acestea sunt:

- Mâncatul necontrolat;

- Consumul crescut de alimente;

- Scăderea generalizată a apetitului sau a aportului alimentar;

- Hrănirea pentru a avea energie;

- Reducerea aportului alimentar;

- Reapariția sau creșterea marcată a simptomelor tulburărilor alimentare;

Cercetătorii și-au publicat studiul, intitulat „Alimentația haotică pe un eșantion populațional de tineri adulți în timpul focarului de COVID-19”, în International Journal of Eating Disorder. Aceștia spun că cele mai îngrijorătoare rezultate includ o ușoară creștere sau reapariție a tulburărilor alimentare, care ucid aproximativ 10.200 anual. În ultimul an, organizația caritabilă pentru tulburări de alimentație Beat a remarcat o creștere cu 302% a apelurilor către linia de asistență.

Studiul a încercat să explice corelațiile posibile dintre stres, probleme psihologice, probleme financiare și îmbunătățiri ale comportamentelor alimentare în timpul pandemiei de COVID-19, prin interpretarea dovezilor atât calitative, cât și cantitative, precizează ScienceTimes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel