Riscăm mai mult să ne îmbolnăvim de coronavirus acasă, de la membrii familiei, decât în afara locuinței. Epidemiologii sud-coreeni au făcut un nou studiu în acest sens.
Studiul, publicat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, s-a bazat pe monitorizarea încontinuu a 5.706 de pacienți depistați pozitiv cu Covid-19 și a peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu bolnavii, informează Reuters.
Rezultatele studiului au arătat că mai puțin de 2% dintre oameni au luat virusul aflându-se în afara locuinței, în timp ce aproape 12% dintre cei care au avut un membru al familiei bolnav de coronavirus au contractat virusul.
Cercetătorii au descoperit că rata de infectare la domiciliu a fost mai mare atunci când printre primii infectați s-au aflat adolescenți și bătrâni.
"Acest lucru se datorează probabil faptului că persoanele care fac parte din aceste categorii de vârstă au nevoie de mai multă atenție și sunt mereu în strânsă legătură cu ceilalți membri ai familiei, interacționând mai mult cu aceștia" a declarat Jeong Eun-kyeong, directorul Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor din Coreea de Sud, pentru Reuters.
Copiii cu vârsta sub 9 ani sunt rareori pacienți index. Asta s-ar datora faptului că în cele mai multe cazuri, copiii sub 9 ani au fost asimptomatici, iar identificarea pacienților index a fost îngreunată. Totodată, copii ar putea fi mai puțin susceptibili să transmită virusul, dar cercetătorii avertizează că aceste date nu sunt exacte, întrucât eșantionul de copii a fost considerabil mai mic în comparație cu cel al tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News