Studiu: Calitatea pe care o au oamenii cu IQ ridicat

Foto ilustrativ. Imagine de PourquoiPas de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de PourquoiPas de la Pixabay

Un studiu arată calitatea pe care oamenii cu un coeficient de inteligenţă crescut tind să o aibă. 

A fi drăguț cu ceilalți este un semn că IQ-ul tău este ridicat, arată cercetările. Oamenii foarte inteligenți cooperează mai bine și sunt mai generoși față de ceilalți. Studiul citat de Psyblog a arătat că oamenii inteligenți sunt de aproape trei ori mai generoși decât cei cu abilități cognitive mai scăzute.

Motivul poate fi că oamenii mai inteligenți sunt mai răbdători - o calitate care este esențială pentru cooperare.

Studiul a implicat sute de oameni cărora li s-a testat un tip de inteligență numit Reflecție Cognitivă. Oamenii cu IQ ridicat sunt mai răbdători în căutarea răspunsului real, reiese din studiu. Ulterior, oamenii care s-au descurcat mai bine în testul de Reflecție Cognitivă au fost de până la trei ori mai generoși într-un joc care a testat această calitate. 

Persoanele cu inteligență ridicată au mai multă răbdare.

Autorul studiului, Dr. Lohse, a explicat că subiecții cu abilități cognitive mai mari au dovedit că sunt mai răbdători și că pot exercita niveluri mai ridicate de autocontrol.

Cel mai scurt test IQ

Testul de Reflecţie Cognitivă este considerat cel mai scut test pentru verificarea IQ-ului. Sunt necesare doar trei întrebări pentru separarea persoanelor cu un coeficient de inteligenţă crescut de cele cu un coeficient mediu.

Întrebările au fost realizate în 2005 de către psihologul Shane Frederick şi testează abilitatea persoanelor de a răspunde raţional. Conform IFL Science, din punct de vedere psihologic, testul reflectă modul în care persoanele pot ignora intuiţia pentru a gândi analitic.

Pentru obţinerea unui scor ridicat trebuie oferite răspunsuri corecte la toate cele trei întrebări, indiferent de durată.

Întrebările nu sunt atât de simple precum par. Chiar şi studenţii din unele dintre cele mai importante universităţi (Yale şi Harvard) nu au reuşit să ofere răspunsuri corecte la toate cele trei întrebări, sugerează un studiu din 2003. De fapt, doar 17% au obţinut un scor perfect. 

Iată întrebările:

1. Un pix şi un caiet costă în total 5.57 de lei. Caietul costă cu 5.06 de lei mai mult decât pixul. Cât costă pixul?

2. Dacă durează cinci minute pentru ca cinci maşinării să realizeze cinci piese, cât durează ca 100 de maşinării să realizeze 100 de piese?

3. Pe un lac se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, zona îşi dublează mărimea. Dacă sunt necesare 48 de zile pentru ca întreaga zonă de nuferi să acopere întregul lac, de cât timp este nevoie pentru ca zona de nuferi să acopere jumătate din lac?

Răspunsurile le găsiți AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel