Potrivit unui studiu al cercetătorilor din Austria, apa sfințită nu este chiar ceea ce se credea până acum, relatează Daily Mail.
Cercetătorii din Viena au ajuns la concluzia că 86% din mostrele de apă sfinţită analizate conţineau materii fecale. În plus, în fiecare mililitru de apă sfinţită au descoperit nu mai puţin de 62 de milioane de bacterii.
Credincioșii cred că apa sfințită are proprietăți de vindecare, dar după noile cercetări se arată că aceasta ar putea face de fapt mai mult rău decât bine. Daily Mail scrie că aşa-numitele izvoare sfinţite conţin apă contaminată cu nitraţi, proveniţi din activităţile agricole.
De asemenea, cercetătorii austrieci au descoperit că niciunul dintre izvoarele bisericilor nu este sigur pentru sănătatea oamenilor. Cercetatorii de la Institutul de Igienă Aplicată și Imunologie de la Universitatea de Medicină din Viena, a analizat apa din 21 de izvoare sfinte aflate în Austria, dintre care 18 în Viena, în diferite perioade ale anului.
Studiul a aratat că izvoare sfinte conțțin nu numai contaminarea cu fecale cu bacteria E.coli și enterococi, dar și cu Campylobacter, care poate provoca diaree inflamatorie.
"Avem nevoie de a avertiza populația să nu bea din aceste surse, a declarat Dr. Alexander Kirschner, un microbiolog la Universitatea Medicală din Viena. El recomandă ca autoritățile responsabile și preoții să avertizeze credincioșii care vin să bea apă de la izvoarele sfinte. Dr. Kirschner a spus că aceste izvoare au primit reputația de vindecătoare în Evul Mediu, dar lucrurile s-au schimbat de atunci.
Cercetătorii austrieci susţin că, pentru a reduce potenţialele efecte negative ale apei sfinţite, preoţii ar trebui să pună sare în cristelniţe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News