Numeroase studii relevă faptul că o mai bună dezvoltare a creierului copiilor se datorează părinților, care se axează în a le oferi celor mici excursii, în detrimentul jucăriilor.
Într-un articol publicat în The Telegraph, psihoterapeutul pentru copii, Dr. Margot Sunderland, a sugerat faptul că vacanțele reprezintă o bună 'investiție' în dezvoltarea creierului copiilor.
Acest lucru se datorează faptului că, într-o vacanță în familie, se exercită stimularea exercițiului a două sisteme genetice înrădăcinate adânc în zona limbică a creierului, care nu pot fi realizate foarte ușor în casă. Este vorba despre sistemele Joacă și Explorare. Dr. Margot Sunderland a citat activitatea profesorului Jaak Panksepp, un specialist lider mondial în neuroștiință la Universitatea de Stat din Washington. Panksepp a descoperit sistemele Joacă și Explorare.
Exercitarea acestor sisteme a copilului dvs. duce la creșterea activității lobului frontal. Această parte a creierului se ocupă de funcționarea cognitivă, rezolvarea problemelor, exprimarea emoțională, memoria, limbajul și judecata. Și cu cât folosiți mai multe aceste sisteme, cu atât acestea devin mai importante în dezvoltarea copilului.
Când îți iei odrasla în vacanță, ai ocazia să explorezi noi locuri. Prin urmare, se activează sistemul de Căutare/Explorare. Când activăm aceste sisteme din creierul nostru, se eliberează substanțe neurochimice, precum dopamina, oxitocina și opioidele. De asemenea, acestea reduc și stresul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News