Studiu: cel puțin 39 de plante transgenice au apărut absolut natural

Dieta influențează creșterea și speranța de viață
Dieta influențează creșterea și speranța de viață

Un studiu recent, publicat în Plant Molecular Biology, descrie transferul genic orizontal provocat de Agrobacterium, descoperit recent, la 39 de specii de plante. Această descoperire dovedește că plantele transgenice se găsesc în natură la scară neașteptat de mare.

 Transferul genic imediat de Agrobacterium determină formarea branhiilor coroanei sau a rădăcinilor păroase, datorită expresiei genelor de transfer de ADN (T-ADN).

Când celulele transformate se regenerează în mod natural, se dezvoltă transformanți care poartă ADN-ul celular T (ADN-cT). Acest tip de transfer orizontal ar putea contribui la evoluția plantei. Cu toate acestea, nu există încă dovezi concrete care să permită generalizări despre rolul bacteriilor în evoluția plantelor.
Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg din Rusia și cei de la Institutul de Biologie Moleculară pentru plante din Franța au căutat gene similare cu T-ADN în genomurile unor monocotiledonate și dicotiledonate. În cursul cercetării au descoperit că ADN-urile cT au fost găsite în 23 din 275 de dicotiledonate, care le includ pe cele aparținând genurilor Eutrema, Arachis, Nissolia, Quillaja, Euphorbia, Parasponia, Trema, Humulus, Psidium, Eugenia, Juglans, Azadirachta, Silene, Dianthus, Vaccinium, Camellia și Cuscuta.
Datele transcriptome de la 256 de specii de dicotiledonate au arătat că încă 16 sunt specii transgenice naturale. Pentru monocotiledonate, secvențe similare cu ADN-ul T au fost, de asemenea, găsite în igname și unele banane, mai mari. Transgenicele naturale identificate până acum ar putea ajuta în cercetările viitoare asupra rolului genelor derivate din Agrobacterium în evoluția plantelor. Articolul original este disponibil pe https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11103-019-00913-y

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel