Cercetătorii au găsit o legătură între consumul de cartofi prăjiți și un risc mai ridicat de deces.
Prin intermediul unui studiu, cercetatorii, timp de opt ani, au urmărit obiceiurile alimentare ale 4.440 de persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 79 de ani.
Cantitatea de cartofi pe care au consumat-o a fost analizată în timpul studiului. Din cele 4.440 de persoane care au participat, 236 au decedat până la sfârșitul perioadei de opt ani. Cercetătorii au găsit o legătură între consumul frecvent de cartofi prăjiți (mai mult de două ori pe săptămână) și riscul crescut de deces.
Jessica Cording, dietetician-nutriționist, a declarat că nu a fost surprinsă de această constatare, potrivit dailymail.co.uk. De exemplu, consumul cartofilor prăjiți, într-o cantitate mică, împreună cu o salată, va duce la efecte diferite asupra sănătății, comparativ cu consumul unei cantităţi mari de cartofi prăjiți în combinaţie cu un cheeseburger, spune Cording.
De asemenea, Jessica Cording a sugerat că oamenii nu trebuie să evite mereu cartofii prăjiţi, ci să-i savureze ocazional.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News