Studiu devastator despre piața muncii din România

Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Studiul Randstad Workmonitor, publicat în decembrie 2020, arată că 38% din români își doresc să lucreze și de acasă, după criza Covid-19, dar și că doar 43% din angajații români sunt mulțumiți de locul lor de muncă. 

Conform studiului, peste jumătate din angajații din țara noastră (54.38%) simt că sunt susținuți de angajatorul lor, mental și emoțional, în timpul pandemiei, față de media globală, de 71%, conform studiului. O diferență de peste 15% se remarcă între angajații români și cei din alte țări din Europa de Est în ce privește numărul celor care spun că au echipamentul și tehnologia pentru a face față digitalizării la serviciu (54.63% față de 70% în Europa de Est și 79% media globală). Procentul celor mulțumiți de locul lor de muncă este considerabil mai scăzut în România (43.50%), comparativ cu alte țări din această parte a Europei (75%).

Indexul de mobilitate (probabilitatea ca o persoană să se angajeze în altă companie, în următoarele șase luni) se menține relativ constant, în ultimii ani, cu o ușoară scădere în 2020. 22.75% dintre români spun că au căutat în 2020 noi oportunități profesionale, față de media declarată de forța de muncă din Europa de Est, de 29%. 20.3% dintre aceștia au schimbat efectiv serviciul, comparativ cu 23% din restul țărilor din regiune.

"Dinamica modului în care ne desfășurăm activitatea se schimbă de la o zi la alta. Cu siguranță 2021 va veni cu noutăți în ce privește felul în care angajații se raportează la locul lor de muncă. Studiul Randstad Workmonitor, efectuat la fiecare șase luni, este util în demersul companiilor de a menține un mediu de lucru sănătos și de a avea angajați implicați. Ținând cont de preferințele declarate ale acestora, ele pot începe deja să se pregătească pentru biroul viitorului și să își (re)definească propunerea de valoare ca angajatori" a declarat Mihaela Maranca, Country Manager, Randstad România. 

Lansat în anul 2003, Randstad Workmonitor include în prezent 34 de piețe din Europa, Asia-Pacific, America de Nord și America de Sud. Scopul acestuia este de a identifica gradul de mulțumire în mediul de lucru, probabilitatea schimbării serviciului în următoarele șase luni și furnizează o înțelegere detaliată a tendințelor de pe piața muncii. Studiul este realizat online, în rândul angajaților cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani. Eșantionul pe România a fost de 800 de repondenți, la nivelul mediei globale. Rezultatele ediției din decembrie au la bază interviuri realizate în perioada 13-26 octombrie, 2020.

Liderul mondial în domeniul serviciilor de resurse umane, Grupul Randstad este specializat în soluții în domeniul serviciilor flexibile de muncă și resurse umane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel